G. Nausėda kreipėsi į ukrainiečius: padarysime viską, kad padėtume Ukrainai įstoti į ES

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda kreipėsi į 10-ąsias Maidano metines mininčius Ukrainos žmones. Pasak šalies vadovo, Lietuva padarys viską, kad Rusijos agresiją patirianti Ukraina įstotų į Europos Sąjungą (ES).

Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2023, 2:48 PM

„Šiandien, nepaisant žiauraus Rusijos agresijos karo, Ukraina vis labiau artėja prie Europos. Stojimo į ES derybų pradžia gruodžio mėnesį yra dar vienas svarbus etapas. Lietuvos žmonės Jūsų lauks. Mes Jus palaikysime ir padarysime viską, kad padėtume Jums įstoti į Europos Sąjungą ir NATO“, – Prezidentūros išplatintame pranešime cituojamas G. Nausėda.

ELTA primena, kad 2013 metais Ukrainoje kilus proeuropietiškiems protestams, 2014 metais Rusija aneksavo Krymo pusiasalį ir pradėjo karinius veiksmus Ukrainos rytuose, kurių metu per smurtinius susirėmimus su saugumo pajėgomis žuvo apie 100 civilių. Praėjusių metų birželį ES suteikė Ukrainai kandidatės statusą.

Norint pradėti stojimo derybas, Europos Komisija (EK) pateikė Kyjivui septynias sąlygas, kurias būtina įvykdyti. Tarp jų minima kova su plačiai paplitusia korupcija ir teismų reformos. Visgi rugsėjį EK pirmininkė Ursula von der Leyen sakė, kad Ukraina padarė didelę pažangą.

Lapkričio pradžioje EK pateikė rekomendaciją pradėti Ukrainos stojimo į ES derybas, nepaisant jos kovos su korupcija trūkumų ir būtinybės toliau riboti oligarchų įtaką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.