Lietuvos kariuomenė minėdama 105-ąsias atkūrimo metines sostines Konstitucijos prospekte surengs paradą

Ketvirtadienį Lietuvos kariuomenė minės 105-ąsias atkūrimo metines, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Lietuvos kariuomenė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos kariuomenė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-21 09:57

Nurodoma, kad šeštadienį sostinės Konstitucijos prospekte vyks Lietuvos kariuomenės ir NATO sąjungininkų karių bei karinės technikos paradas. Taip pat bus įteiktas „Karžygio“ apdovanojimas už nesavanaudiškus, kilnius ar rizikingus poelgius.

Renginio metu, Konstitucijos prospektu žygiuos daugiau nei 1,4 tūkst. Lietuvos ir sąjungininkų karių, tarp jų Latvijoje ir Estijoje dislokuotų Priešakinių pajėgų batalionų kovinėms grupėms vadovaujančių Didžiosios Britanijos ir Kanados kariuomenių bei NATO daugianacionalinio šiaurės rytų korpuso vadavietės vėliavų grupės.

„Šventiniai renginiai vyks ir kituose miestuose, kariuomenės gimtadienis švenčiamas užsienio karinėse atstovybėse, tarptautiniuose kariniuose štabuose bei operacijose, kuriose tarnauja Lietuvos kariai“, – rašoma Lietuvos kariuomenės pranešime žiniasklaidai.

Lietuvos kariuomenė pažymi, kad renginių metu, nuo penktadienio 18 val. iki šeštadienio 16 val., bus uždarytas eismas Konstitucijos prospekte, Lvivo ir Upės gatvėse.

Nuo lapkričio 13 dienos kariai visoje šalyje vyko į savo pasirinktas bendrojo lavinimo mokyklas, kuriose pristatė Lietuvos kariuomenę, kario profesiją bei pasidalino savo asmenine patirtimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.