V. Čmilytė-Nielsen: opozicijos siūlymas palaikyti biudžetą, jei Seimas nesvarstys civilinės sąjungos, yra ciniškas

Opozicijos parlamentarės Agnės Širinskienės pasiūlymas palaikyti kitų metų biudžeto projektą tik jei Seimas nesvarstys civilinės sąjungos įteisinimo demonstruoja politinį cinizmą, sako Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

V. Čmilytė-Nielsen<br>Karolinos Gudžiūnienės (ELTA) nuotr.
V. Čmilytė-Nielsen<br>Karolinos Gudžiūnienės (ELTA) nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>D. Labučio (ELTA)
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>D. Labučio (ELTA)
Daugiau nuotraukų (2)

Juozas Juozapaitis

2023-11-22 10:24, atnaujinta 2023-11-22 10:25

„Manau, kad šis pasiūlymas yra šioks toks politinis cinizmas“, – trečiadienį LRT radijui sakė ji.

Antradienį, prieš pirmąjį biudžeto svarstymą Seime Mišrios grupės frakcijos seniūnė A. Širinskienė pareiškė, kad jos vadovaujama frakcija palaikys valstybės biudžeto projektą, jeigu parlamente nebus svarstomi civilinės sąjungos ir lengvųjų narkotikų dekriminalizavimo klausimai.

Pasak V. Čmilytės-Nielsen, toks „politinis turgus“ Seime nederamas.

„Vertinu kaip gana cinišką žaidimą žmonių likimais, nes siūloma nubraukti viltis porų, kurios laukia Civilinės sąjungos įstatymo, mainais už kažką kitą, už palaikymą biudžetui. Tokio politinio turgaus tikrai neturėtų būti“, – kalbėjo parlamento vadovė.

„Dalis opozicijos ir mūsų koalicijos partnerius „laisviečius“ kaltina tuo, kad jie lyg susieja tuos du iš esmės nesiejamus klausimus, bet patys apsisukę daro tą patį“, – pažymėjo ji.

Vyriausybė trečiadienį ryte pritarė patikslintam 2024 m. valstybės biudžeto projektui. Ministrų kabinetas šalies pajamų ir išlaidų planą atnaujino atsižvelgęs į Seimo išvadas ir pasiūlymus po pirmojo jo svarstymo parlamente. Ketvirtadienį projektas grįžta į Seimą antrajam svarstymui. Biudžetą priimti tikimasi gruodžio 5 d.

Patikslintame biudžeto projekte numatyta, jog valstybės pajamos kitais metais sieks apie 16,98 mlrd. eurų, išlaidos – 20,61 mlrd. eurų.

Valdžios sektoriaus skola kitų metų patikslintame valstybės biudžeto projekte numatoma 39,9 proc., tuo tarpu deficitas – 3 proc. Šie rodikliai yra 0,1 proc. punkto didesni negu pirminiame biudžeto projekte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.