G. Nausėda suformavo Nacionalinę visuotinės gynybos koordinavimo tarybą

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį pasirašė dekretą, kuriuo sudarė Nacionalinę visuotinės gynybos koordinavimo tarybą.

Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-11-24 15:35

Kaip praneša Prezidentūra, šalies vadovas į šią tarybą pakvietė skirtingus valstybės ir savivaldybių institucijų, ūkio subjektų, nevyriausybinių organizacijų bei pilietinės visuomenės atstovus.

„Valstybės gynybos plane įtvirtintas visuotinės gynybos principas numato, kad karinių ir civilinių valstybės institucijų, privataus sektoriaus ir visuomenės sąveika, pasirengimas ir dalyvavimas kartu yra būtina sąlyga besąlygiškai gynybai įgyvendinti. Siekiame, kad skirtingų valstybės ir visuomenės dalyvių įsitraukimas ir ekspertizė padėtų ne tik įtraukti, šviesti, bet ir užtikrinti atsparumą ir pasirengimą valstybės gynybai“, – pranešime teigė prezidentas.

Nacionalinė visuotinės gynybos koordinavimo taryba yra valstybės ir visuomenės atstovų patariamoji, ekspertinė grupė, kurioje bus svarstomas Valstybės gynybos plane iškeltų tikslų įgyvendinimas ir numatytų priemonių bei dalyvių pasirengimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.