A. Bilotaitė: šiemet priimta 16 tūkst. sprendimų dėl grėsmę nacionaliniam saugumui keliančių asmenų neįleidimo į Lietuvą

Šiemet priimta 16 tūkst. sprendimų dėl grėsmę nacionaliniam saugumui keliančių asmenų neįleidimo į Lietuvą, teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

A. Bilotaitė<br>Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
A. Bilotaitė<br>Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė

Nov 27, 2023, 3:21 PM

„Valstybės saugumo departamentas atkreipia dėmesį, kad pastaruoju metu išryškėjo neraminanti tendencija, kai imigrantai tampa priedanga priešiškų valstybių žvalgybos tarnybų veikimui. Ir šiemet yra priimta 16 tūkst. sprendimų uždrausti atvykti užsienio piliečiams į Lietuvą dėl grėsmių nacionaliniam saugumui“, – pirmadienį Vidaus reikalų ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje sakė A. Bilotaitė.

Ministrė pažymi, kad dėl grėsmių nacionaliniam saugumui taip pat 411 Baltarusijos piliečių buvo panaikinti leidimai gyventi, o 562 baltarusiams buvo atsisakyta juos išduoti.

„Valstybės sienos apsaugos tarnyba dėl keliamos grėsmės valstybės saugumui šiemet neįleido 527 Rusijos piliečių ir 600 Baltarusijos piliečių. Ir tai rodo, kad mūsų anksčiau priimti sprendimai, ribojančios priemonės tikrai duoda rezultatų, matoma, kad tai veikia“, – akcentavo A. Bilotaitė.

Per metus daugiau kaip 2 tūkst. Rusijos ir Baltarusijos piliečių pripažinti grėsme Lietuvos nacionaliniam saugumui – Migracijos departamento sprendimu jiems uždrausta patekti į šalį.

Nuo praėjusių metų lapkričio prievolė užpildyti klausimyną taikoma visiems pilnamečiams Rusijos ir Baltarusijos piliečiams, kai jie teikia prašymus išduoti ar pakeisti teisę gyventi Lietuvoje suteikiantį ar patvirtinantį dokumentą, įforminti naują leidimą laikinai gyventi arba išduoti nacionalinę vizą.

Klausimyną pildantys užsieniečiai privalo pateikti informaciją apie savo išsilavinimą, ankstesnes darbovietes, tarnybą ginkluotosiose pajėgose, verslo ryšius, kontaktus su NATO ar Europos Sąjungai nepriklausančių šalių valstybinėmis institucijomis, taip pat išdėstyti savo požiūrį į Rusijos agresiją Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.