A. Skaisgirytė: G. Nausėda palaiko dviejų valstybių idėją Izraelio ir Palestinos konfliktui išspręsti

Prezidento vyriausioji patarėja Asta Skaisgirytė sako, kad šalies vadovas Gitanas Nausėda palaiko idėją, jog dešimtmečius besitęsiantis Izraelio ir Palestinos konfliktas būtų užbaigtas vadinamuoju dviejų valstybių sprendimu.

Asta Skaisgirytė<br>T.Bauro nuotr.
Asta Skaisgirytė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2023, 10:54 AM

„Žinoma. Tik dviem valstybėms sąlygos dar turi pribręsti. (...) Bet dviejų valstybių principas ir toliau lieka kaip pamatinis principas, kurį reikia įgyvendinti“, – „Žinių radijui“ antradienį kalbėjo A. Skaisgirytė.

ELTA primena, kad įtampa Artimųjų Rytų regione atsinaujino po to, kai spalį teroristų grupuotė „Hamas“ pradėjo karą prieš Izraelį ir šalyje nužudė 1 200 žmonių, dar maždaug 240 paėmė įkaitais.

Prasidėjus šiam karui, prezidentas G. Nausėda teigė, kad Lietuva vienareikšmiškai smerkia teroristinės grupuotės atakas prieš Izraelį ir palaiko šios valstybės teisę gintis.

Dar 2021-aisiais, ilgus metus trunkančio konflikto tarp Izraelio ir Palestinos konflikto kontekste sustiprėjus kariniams veiksmams tarp Izraelio ir islamistų kontroliuojamo Gazos Ruožo, JAV prezidentas Joe Bidenas tikino, kad Palestinos valstybės sukūrimas šalia Izraelio yra „vienintelis būdas“ išspręsti šį konfliktą.

Dviejų valstybių sprendimo idėja, apimanti nepriklausomą Palestinos valstybę, Izraelį ir Jeruzalę, kaip sostinę, kuria dalijasi abi valstybės, jau dešimtis metų yra tarptautinės diplomatijos, kuria siekiama nutraukti konfliktą, kertinis akmuo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.