Artėjant rinkimų maratonui – siūlymas papildomai skirti VRK 95 tūkst. eurų

Kitais metais vykstant Lietuvos Prezidento, Europos Parlamento, Seimo rinkimams ir referendumui dėl dvigubos pilietybės, Seimo narys socialdemokratas Eugenijus Sabutis siūlo skirti papildomus 95 tūkst. eurų Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sekretoriato veiklai.

VRK.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
VRK.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2023, 10:47 AM

Parlamentaras įregistravo tai numatantį pasiūlymą 2024 m. valstybės biudžeto projektui.

„Lietuvoje vyksiantys treji rinkimai ir referendumas dėl dvigubos pilietybės reikalaus didesnių finansinių išteklių, nei jų numatė Vyriausybė savo pateiktame biudžete. Kitiems metams VRK numatyti asignavimai yra nepakankami, ypač įvertinant tai, kad laikotarpis laukia intensyvus ir sudėtingas. Jau dabar galima prognozuoti, kad Prezidento ir Seimo rinkimuose prireiks organizuoti antruosius turus, todėl prie balsadėžių 2024 m. VRK rinkėjus kvies net penkis kartus“, – pabrėžė Seimo narys Eugenijus Sabutis.

Anot E. Sabučio, VRK yra pateikusi informaciją, kad jiems trūksta etatų. Finansavimo trūkumas, pasak politiko, neleis sustiprinti kai kurių strateginių skyrių veiklos. Seimas priėmė pakeitimus, kuriais numatė papildomas funkcijas VRK, tačiau dėl neskiriamų lėšų, pasak E. Sabučio, komisija negali steigti naujų svarbių pareigybių.

„Jeigu ankstesniais metais į šių žmogiškųjų resursų trūkumą Vyriausybei buvo galima lengviau numoti ranka, šiais metais to daryti nebegalima. Kalbama apie rinkiminius metus, kurie turi susiklostyti itin sklandžiai ir be didesnių trikdžių. Pasižiūrėkime, kokiai veiklai VRK prašo papildomų pinigų. Visų pirma, tai Informacinių technologijų skyriui, taip pat Teisės ir tyrimų bei Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo kontrolės skyriams. Visi jie itin svarbūs ir leis sustiprinti rinkimų eigą ir priežiūrą“, – mano pasiūlymą įregistravęs Seimo narys E. Sabutis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.