G. Nausėda sukritikavo abejojančius 5-uoju NATO straipsniu: ar norime pasakyti, kad JAV ir Prancūzijos prezidentai yra melagiai?

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad 5-asis NATO straipsnis yra organizacijos šerdis, todėl šalies politikams nederėtų svaidytis abejonėmis dėl sąjungininkų ryžto ginti Lietuvą.

Joe Bidenas ir Gitanas Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Joe Bidenas ir Gitanas Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2023, 10:05 PM

„Jau ko mažiausiai reikia, tai siųsti labai keistus signalus mūsų sąjungininkams, kad: „Žinote, mes galbūt abejojame 5-ojo NATO straipsnio įgyvendinamumu“, – trečiadienį LRT laidoje pabrėžė prezidentas.

Lietuvos vadovas atkreipia dėmesį, kad 5-ojo straipsnio aktyvavimą, esant kritinei situacijai, yra patvirtinęs tiek šių metų liepą į NATO viršūnių susitikimą Vilniuje atvykęs JAV prezidentas Joe Bidenas, tiek Lietuvoje viešėję Prancūzijos vadovas Emmanuelis Macronas ir Vokietijos kancleris Olafas Scholzas.

„Ką mes tuo norime pasakyti? Kad prezidentas Joe Bidenas, kuris atvyko į Vilnių ir sakė, kad 5-asis straipsnis yra šventas, prezidentas Emmanuelis Macronas, kuris išsireiškė panašiais žodžiais, ir kancleris Olafas Scholzas, kuris taip pat sakė apie šio 5-ojo straipsnio svarbą ir šventumą, yra melagiai? Ar tiesiog plepiai? Aš manau, kad taip nėra, ir tikrai nesukelkime abejonių NATO kaip organizacija, nes 5-asis straipsnis yra NATO organizacijos šerdis“, – sakė G. Nausėda.

ELTA primena, kad užsienio reikalų ministras G. Landsbergis išskirtiniame interviu Eltai užsiminė apie būtinybę Lietuvai kuo greičiau įvertinti savo saugumo koncepciją. Pasak politiko, po Šaltojo karto sukonstruota pasaulio struktūra byra akyse, tačiau Lietuvoje apie iškilusias egzistencines grėsmes vis dar vengiama kalbėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.