V. Čmilytė-Nielsen: norėtųsi, kad Vyriausybė ir Prezidentūra „nesišpilkuotų“ dėl valstybės saugumo klausimų

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen mano, kad Vyriausybė ir Prezidentūra turėtų susilaikyti nuo viešų apsižodžiavimų dėl nacionalinio saugumo klausimų. Pasak jos, tokių „pasišpilkavimų“ reikėtų vengti ir rinkiminiu laikotarpiu.

Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>K. Gudžiūnienės (ELTA) nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>K. Gudžiūnienės (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2023, 9:13 AM

Taip politikė įvertino šalies vadovo Gitano Nausėdos raginimus apie karo grėsmę prakalbusiam užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui „atsisėsti ir nusiraminti“.

„Man atrodo, tokia retorika nepadeda susitarti. Suprantu, kad artėjant prezidento rinkimams, matyt, tokių pasisakymų bus vis daugiau. Tai vienas iš rinkiminio periodo elementų, kurių, kalbant apie saugumą, apie valstybės gynybą, visiškai nesinorėtų matyti“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė V. Čmilytė-Nielsen.

„Norėtųsi – dabartiniu laikotarpiu ypatingai – kad Vyriausybės atstovai, Prezidentūra nesišpilkuotų, kalbant apie svarbiausius, fundamentalius valstybės klausimus“, – pažymėjo ji.

ELTA primena, kad užsienio reikalų ministras G. Landsbergis išskirtiniame interviu Eltai užsiminė apie būtinybę Lietuvai kuo greičiau įvertinti savo saugumo koncepciją. Pasak politiko, po Šaltojo karto sukonstruota pasaulio struktūra byra akyse, tačiau Lietuvoje apie iškilusias egzistencines grėsmes vis dar vengiama kalbėti.

Visgi, reaguodamas į šiuos perspėjimus, prezidentas Gitanas Nausėda palinkėjo konservatorių lyderiui „atsisėsti ir nusiraminti“.

„Neatsitiko nieko tokio pastarosiomis savaitėmis ar dienomis, ko nebūtume žinoję anksčiau. Tačiau tuo metu vertinimai buvo vienokie, staiga spalvos labai sutirštinamos. Siūlyčiau tiesiog užsienio reikalų ministrui atsisėsti ir nusiraminti“, –žurnalistams Nemenčinėje sake G. Nausėda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.