A. Dulkys dalyvauja ES ministrų susitikime

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys ketvirtadienį dalyvauja Europos Sąjungos (ES) sveikatos ministrų taryboje Briuselyje. Susitikimo metu planuojama aptarti vaistų politikos, psichikos sveikatos, pandemijų prevencijos klausimus.

A. Dulkys<br>J. Kalinsko (ELTA nuotr.)
A. Dulkys<br>J. Kalinsko (ELTA nuotr.)
Arūnas Dulkys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Arūnas Dulkys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A. Dulkys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A. Dulkys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-11-30 10:30

Kaip praneša Sveikatos apsaugos ministerija, ES sveikatos ministrų taryboje bus apsikeista nuomonėmis dėl Atviros strateginės autonomijos iš sveikatos perspektyvos. Taip pat bus tvirtinamos išvados dėl psichikos sveikatos ir politikos prioritetų nustatymo šioje srityje.

Pirmininkaujanti ES Tarybai Ispanija pristatys informaciją apie esamus pasiūlymus dėl Europos vaistų agentūrai (EMA) mokėtinų mokesčių rinkliavų, Europos sveikatos duomenų erdvės bei iš žmogaus gautų medžiagų, skirtų naudoti žmogui, kokybės ir saugos standartų.

Taip pat bus pristatyta ES vaistų teisės aktų rinkinio peržiūra.

Estijos delegacija planuoja pateikti informaciją apie dabartinę patirtį dėl Iniciatyvos „1+ milijonas genomų (1+MG)“ ir 2023–2027 m. veiksmų gairių įgyvendinimą.

Susitikimo metu Ispanija kartu su Komisija pateiks informaciją apie derybas dėl tarptautinio susitarimo dėl pandemijų prevencijos, pasirengimo ir reagavimo į jas bei tarptautinių sveikatos taisyklių (2005 m.). papildomus pakeitimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.