G. Landsbergis nepritaria „laisviečių“ teiginiui dėl koalicinės sutarties pažeidimo: kol taškas nepadėtas, dedame kablelį

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis tikina, kad pakankamai balsų Civilinės sąjungos įstatymui nesurinkusi valdančioji dauguma koalicinės sutarties nepažeidė.

 G. Landsbergis<br> T. Bauro nuotr.
 G. Landsbergis<br> T. Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Martyna Pikelytė

Dec 5, 2023, 11:53 AM, atnaujinta Dec 5, 2023, 11:54 AM

„Sutarties punktas sako, kad bus dedamos geriausios pastangos, galiu patvirtinti, kad tos pastangos yra dedamos maksimalios, rezultatas tiesiog turi savo ribas. Toliau eiti yra sudėtinga, tą esu ne kartą minėjęs“, – antradienį žurnalistams komentavo G. Landsbergis.

„Premjerė puikiai pasakė, kad tiek, kiek koalicija yra balsų surinkusi, tai yra didžiausias istorijoje balsų skaičius tokiam jautriam ir ganėtinai skaldančiam klausimui. Mes esame priartėję labai arti prie reikiamo balsų skaičiaus“, – pridūrė jis.

TS-LKD partijos lyderis teigia turintis vilčių, kad klausimas bus išspręstas ateityje.

„Ar yra kelias kažkoks priekyje? Manau, kad yra ir kol taškas nepadėtas, tol mes dedame kablelį. Geriausi atveju – kabliataškį“, – dėstė politikas.

ELTA primena, kad pirmadienio vakarą po koalicinės tarybos posėdžio Laisvės partija konstatavo, kad Civilinės sąjungos projektui valdančioji dauguma vis dar nesutelkė pakankamai balsų. Pasak partijos pirmininkės Aušrinės Armonaitės, tokiu būdu partneriai nesilaiko koalicinės sutarties, todėl „laisviečiai“ turi teisę atitinkamai vertinti ir savo įsipareigojimus.

Gegužę Seimas po svarstymo pritarė valdančiosios daugumos partijų inicijuotam Civilinės sąjungos įstatymo projektui. Tam, kad jis būtų priimtas, parlamentarai turės balsuoti dar kartą.

Įstatymą skeptiškai vertina ir jo palaikyti nesutinka dalis Seimo narių valdančiojoje daugumoje ir opozicijoje.

Savo ruožtu, Laisvės partija kritikuoja tokius politikų pasisakymus ir net svarsto blokuoti kai kurias TS-LKD iniciatyvas, nes šie, Laisvės partijos nuomone, nerodo pakankamai pastangų įtikinti abejojančius partiečius balsuoti už civilinę sąjungą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.