G. Nausėda pareiškė tvirtą Lietuvos paramą Moldovos eurointegracijai

Lietuvos vadovas Gitanas Nausėda penktadienį su Moldovos prezidente Maia Sandu telefonu aptarė šios šalies eurointegracijos procesą.

Prezidentas Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Prezidentas Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-08 15:05

Kaip pranešė Prezidentūra, G. Nausėda pokalbio metu akcentavo nuoseklią Lietuvos paramą Moldovos integracijai į Europos Sąjungą (ES).

Prezidento teigimu, Moldova padarė didelę pažangą įgyvendinant reformas ir Europos Komisijos (EK) rekomendacijas, tačiau, pabrėžė jis, būtina ir toliau dėti visas pastangas siekiant progreso, nes nuo jo priklausys šalies eurointegracijos greitis ir sėkmė.

„Kitą savaitę vyksiantis Europos Vadovų Tarybos susitikimas – itin svarbus tiek Moldovos, tiek Ukrainos eurointegracijos ateičiai. Būtina pasiekti ES vadovų sutarimą dėl šių šalių stojimo į ES derybų pradžios be jokių papildomų sąlygų. Tai yra geopolitinės reikšmės sprendimas, svarbus visai Europai,“ – sakė šalies vadovas.

G. Nausėda taip pat pažymėjo, kad Moldovai ypač svarbu demonstruoti pažangą vykdant teisingumo sistemos reformą, kovojant su korupcija ir oligarchais.

ELTA primena, kad lapkričio pradžioje EK paskelbė rekomendacijas pradėti stojimo į ES derybas su Ukraina ir Moldova ir patvirtinti stojimo derybų su šiomis šalimis sistemą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.