Po pusvalandį trukusios G. Nausėdos kalbos – ironiškas I. Šimonytės įrašas

Premjerė Ingrida Šimonytė ironiškai sureagavo į prezidento Gitano Nausėdos kalbą, kurią jis pasakė ketvirtadienį, pranešęs, kad sieks perrinkimo antrai kadencijai šalies vadovo poste.

Gitanas Nausėda ir Ingrida Šimonytė.<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda ir Ingrida Šimonytė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2023, 9:56 AM, atnaujinta Dec 8, 2023, 9:57 AM

Pusvalandžio kalbą iki lemtingo atsakymo rėžęs prezidentas joje akcentavo per pastaruosius kelerius metus Lietuvoje įvykusius teigiamus pokyčius.

Vyriausybės veiklos ataskaitos pristatymui kitąmet teksto juodraštis beveik paruoštas. Ačiū“, – feisbuke ironiškai raštelėjo I.Šimonytė.

Vyriausybės vadovė, kaip ir dalis ekspertų, greičiausiai turėjo omeny tai, kad prezidentas G.Nausėda nuopelnus už kolektyvinį darbą tarsi prisiėmė sau.

„Tiesa, ten žodis „mes“ išties reikš mus visus – tų sprendimų ieškojusius, juos derinusius, teikusius ir priėmusius bei galiausiai įgyvendinusius“, – pabrėžė premjerė.

Apie tai, kad dalyvaus kitąmet vyksiančiuose prezidento rinkimuose ir sieks perrinkimo, G.Nausėda pranešė ketvirtadienį Prezidentūroje surengtoje spaudos konferencijoje.

„Aš esu nusiteikęs ir pasiryžęs tęsti pradėtus darbus. Aš dalyvausiu Lietuvos Respublikos prezidento rinkimuose 2024 m. gegužės mėnesį“, – paskelbė prezidentas.

Kalbėdamas šalies vadovas apžvelgė per pastarąją kadenciją įvykusius, anot jo, tektoninius lūžius.

„Per tuos keturis su puse metų įvyko daug kas. Įvyko tai, ko 2019 metais mes negalėjome prognozuoti: pandemija, neteisėti rinkimai Baltarusijoje, nelegali migracija, karas Ukrainoje, energetikos išteklių brangimas. Tačiau nepaisant šių iššūkių, o gal net jų dėka – Lietuva sustiprėjo.

Šiandien Lietuva yra stipresnė ir saugesnė ir yra padariusi didelį žingsnį į priekį, suprantant silpnesniųjų visuomenės atstovų poreikius. Šiandien padaryta daug sprendimų, kurie priartino prie gerovės valstybės modelio, apie kurį aš kalbėjau 2018–2019 metais“, – sakė G.Nausėda.

„Ar padaryta viskas? Ne. Ar galima padaryti daugiau? Taip. Ir kai 2019 metais ėjau į prezidento rinkimus, pirmyn mane vedė tikėjimas, kad mes galime įgyvendinti šiuos tikslus kartu. Kad šie tikslai yra pernelyg svarbūs ir bendri, kad galėtume kažkaip tai daryti atskirai“, – patikino jis.

Prezidento rinkimai vyks kitų metų gegužę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.