I. Šimonytė dėl stringančio ambasadoriaus Lenkijoje klausimo kritikuoja Prezidentūrą

Premjerė Ingrida Šimonytė, reaguodama į tai, kad Lietuvos ambasada Lenkijoje jau ketvirtą mėnesį dirba be vadovo, turi priekaištų Prezidentūrai. Pasak ministrės pirmininkės, būtent iš Daukanto aikštės rūmų atsakymų dėl kandidatų tinkamumo reikia laukti neįprastai ilgai.

Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2023, 2:05 PM

„Sakyčiau, kad yra pasiliekama sau labai daug laiko tuos klausimus svarstyti ir neatsakyti į klausimą, ar kandidatai yra tinkami, ar netinkami. Tai nemanau, kad taip yra gerai. Dabar, kaip ir bet kada būtų labai gerai turėti ambasadorių Lenkijoje, bet ką gi, reikės ieškoti sutarimo, kol jį rasime, ką čia daugiau gali padaryti“, – žurnalistams Seime sakė I. Šimonytė.

„Tai taip jau yra, kad kandidatūros yra derinamos nepaaiškinamai ilgai ir labai dažnai nuo pirminių kandidatų pristatymų, net iki kokio nors sprendimo, kad ir sprendimo, kad tas kandidatas yra netinkamas, praeina tikrai nemažai laiko“, – pabrėžė premjerė.

Savo ruožtu Prezidentūra ketvirtadienį pareiškė, kad Užsienio reikalų ministerijos (URM) pasiūlytas kandidatas į Lietuvos ambasadoriaus Lenkijoje postą šalies vadovui netiko dėl to, jog nekalba lenkiškai.

„Deja, pastarasis užsienio reikalų ministerijos pateiktas(-a) kandidatas(-tė) į ambasadorius Lenkijoje nekalba lenkiškai. Prezidentas laukia kito kandidato(-ės) teikimo“, – Eltai atsiųstame komentare teigia prezidento patarėjas Ridas Jasiulionis.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ketvirtadienį šiek tiek anksčiau teigė kol kas neturįs atsakymo, kodėl Lietuvos ambasada Lenkijoje jau ketvirtas mėnuo neturi vadovo.

Šalies diplomatijos vadovas prezidentui sako pateikęs bent dvi ambasadorių kandidatūras. Visgi, kodėl kandidatui šalies vadovui netiko, ministras komentuoti nenorėjo.

Lietuvos ambasadorius Lenkijoje Eduardas Borisovas buvo atšauktas rugsėjo 7 d., pasibaigus jo kadencijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.