Lietuva stiprina bendradarbiavimą su JAV universitetu

Užsienio reikalų ministerija (URM) ir Stanfordo universitetas trečiadienį pasirašė dvišalį memorandumą, kuriuo bus plečiamas bendradarbiavimas

Audra Plepytė.<br>URM nuotr.
Audra Plepytė.<br>URM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-14 16:56

„Bendradarbiavimas su vienu stipriausių JAV universitetų atveria naujų galimybių Lietuvos ir JAV akademiniams mainams ir prisideda prie Lietuvos užsienio politikos tikslų įgyvendinimo, gilinant JAV žinias apie Lietuvą, jos užsienio politiką ir regiono geopolitinę padėtį. Tai – svarbus impulsas Lietuvos ir JAV strateginės partnerystės stiprinimui“, – pranešime spaudai cituojamas užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Memorandumą ministerijos vardu pasirašė Lietuvos ambasadorė Jungtinėse Amerikos Valstijose Audra Plepytė.

JAV Kalifornijos valstijoje, netoli San Fransisko, esantis Stanfordo universitetas įkurtas 1885 metais, šiuo metu turi daugiau kaip 17 tūks. studentų bei daugiau kaip 2 tūkst. dėstytojų. Universitetas yra tarp pirmaujančių pasaulyje pagal tarptautinius universitetų reitingus. Su Stanfordo universitetu susiję 58 Nobelio premijos laureatai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.