Informaciją grįžimo į Lietuvą klausimais nuo kitų metų tiesiogiai teiks URM

Nuo ateinančių metų sausio informaciją grįžtantiems, atvykstantiems ar svarstantiems apie grįžimą Lietuvos diasporos atstovams teiks Užsienio reikalų ministerija (URM).

Užsienio reikalų ministerija.<br>ELTA / Dainius Labutis nuotr.
Užsienio reikalų ministerija.<br>ELTA / Dainius Labutis nuotr.
Užsienio reikalų ministerija<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Užsienio reikalų ministerija<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-12-18 18:19

Kaip pirmadienį pranešė URM, konsultacijos bus vykdomos specialioje interneto svetainėje, telefonu ir elektroniniu paštu. Čia vieno langelio principu bus konsultuojama svarbiausiais su grįžimu ar atvykimu į Lietuvą gyventi, studijuoti, dirbti susijusiais, verslo kūrimo, socialinės paramos, sveikatos apsaugos ir kitais aktualiais klausimais.

Iki šiol informacijos grįžtantiems į Lietuvą teikimą URM organizavo per Migracijos informacijos centrą „Renkuosi Lietuvą“. Šio centro duomenimis, per tris šių metų ketvirčius Lietuvos diasporos atstovai su grįžimu susijusiais klausimais vidutiniškai kreipėsi daugiau kaip 400 kartų per mėnesį.

Nuo ateinančių metų sausio informacijos teikimą vieno langelio principu įgyvendins URM Globalios Lietuvos departamento Grįžimo į Lietuvą skyrius.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pažymi, kad diasporai ir jos ryšio su valstybe stiprinimui yra skiriama daug dėmesio.

„Siekiame išplėsti ir sustiprinti valstybės dialogą su diaspora, dar labiau skatinti lietuvybės užsienyje puoselėjimą ir sudaryti sąlygas aktyvesniam diasporos dalyvavimui kuriant gerovę ir saugumą Lietuvoje, taip pat stiprinti lituanistinį švietimą užsienyje ir skatinti diasporos atstovų grįžimą į Lietuvą“, – išplatintame pranešime cituojamas G. Landsbergis.

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, jau trejus metus iš eilės grįžtančių Lietuvos piliečių skaičius yra didesnis nei išvykstančių. Praėjusiais metais į Lietuvą grįžo 20 689 Lietuvos piliečiai, o išvyko 13 049. Daugiausia Lietuvos piliečių grįžo iš Jungtinės Karalystės, Norvegijos, Vokietijos.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.