Parlamento etikos sargai pradėjo tyrimą dėl M. Puidoko veiksmų Seimo posėdžio metu

Seimo Etikos ir procedūrų komisija pradėjo tyrimą dėl parlamentaro Mindaugo Puidoko veiksmų antradienį vykusio Seimo posėdžio metu, kai buvo balsuojama dėl Vidaus tarnybos statuto pataisų.

 N. Puidokas<br> A. Ufarto (ELTA) nuotr.
 N. Puidokas<br> A. Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2023, 3:20 PM

Nors posėdžio metu buvo svarstyta, kad gal reikėtų pakaukti Generalinės prokuratūros tyrimo išvadų, kurių jau paprašė keletas konservatorių, visgi buvo nutarta tyrimą pradėti.

„(M. Puidokas – ELTA) padarė tokį, tiesą sakant, nesuvokiamą dalyką – sugebėjo suplėšyti parašų lapą, kur pasirašė dalis Seimo narių, kurie balsavo vardinio balsavimo metu. Tai iš tikrųjų reikėtų išsiaiškinti, kokios yra pasekmės to ir siūlyčiau tyrimą pradėti, nepaisant to, kad buvo kreiptasi į teisėsaugos institucijas dėl tokio kolegos elgesio“, – komisijos posėdžio metu pasiūlė Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Andrius Bagdonas.

ELTA primena, kad M. Puidokas Seimui antradienį vardiniu balsavimu sprendžiant dėl Vidaus tarnybos statuto pataisų suplėšė balsuojančiųjų sąrašą, ant kurio buvo pasirašęs ir nubraukęs savo parašą.

Seimo kanceliarijos darbuotojai, radę sunaikinto dokumento dalis šiukšliadėžėje, pateikė visa tai balsų skaičiavimo komisijos pirmininkui Algirdui Butkevičiui, kuris apie šį faktą paskelbė viešai – Seimo posėdžių salėje.

Trečiadienį keletas konservatorių dėl M. Puidoko veiksmų kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.