Seimo nariai kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl M. Puidoko veiksmų: suplėšęs balsuojančiųjų sąrašą parodė nepagarbą

Trečiadienį konservatoriai Vilius Semeška, Andrius Vyšniauskas, Edmundas Pupinis ir Linas Slušnys kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl parlamentaro Mindaugo Puidoko veiksmų Seimo posėdžio metu antradienį.

Mindaugas Puidokas<br>D.Umbraso nuotr.
Mindaugas Puidokas<br>D.Umbraso nuotr.
Mindaugas Puidokas<br>T.Bauro nuotr.
Mindaugas Puidokas<br>T.Bauro nuotr.
Mindaugas Puidokas<br>V.Skaraičio nuotr.
Mindaugas Puidokas<br>V.Skaraičio nuotr.
Mindaugas Puidokas<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Mindaugas Puidokas<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Mindaugas Puidokas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mindaugas Puidokas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 20, 2023, 12:01 PM

Kaip teigia vienas iš kreipimosi iniciatorių V. Semeška, M. Puidoko sprendimas Seime balsuojant suplėšyti vieną iš balsavimo lapų yra „galimai nusikalstama veika“.

„Tai ne tik didelė nepagarba Seimo nariams, bet ir galimai nusikalstama veika, kai tautos atstovų akivaizdoje grobiamas ir sunaikinamas svarbus dokumentas su Seimo narių parašais. Neabejoju, kad teisėsauga deramai įvertins tokius Mindaugo Puidoko veiksmus“, – pažymi V. Semeška.

Antradienį Seimo posėdyje vyko vardinis balsavimas, kurio metu, kaip vėliau paaiškėjo, M. Puidokas sudraskė balsuojančiųjų sąrašą, kuriame jis buvo pasirašęs ir nubraukęs savo parašą.

„Po balsavimo sužinojome, kad Seimo narys Mindaugas Puidokas, Seimo salėje, priėjęs prie balsų skaičiavimo komisijos stalo, komisijos bei kitų Seimo narių akivaizdoje pagrobė dokumentą – balsuojančiųjų sarašą su mūsų, Seimo narių pavardėmis bei parašais, jį sunaikino bei išmetė į šiukšlių dėžę“, – teigiama konservatorių kreipimesi.

Seimo kanceliarijos darbuotojai, radę sunaikinto dokumento dalis šiukšliadėžėje, pateikė visa tai balsų skaičiavimo komisijos pirmininkui Algirdui Butkevičiui, kuris apie šį faktą paskelbė viešai – Seimo posėdžių salėje.

„Manome, kad Seimo narys M. Puidokas, įžūliai elgdamasis, vandališkais veiksmas parodė didelę nepagarbą tautos atstovams, sunaikindamas dokumentą, įrodantį, kad Seimo nariams buvo išduoti vardinio balsavimo biuleteniai. Sunaikintas dokumentas yra vardinio balsavimo procedūros teisėtumo pagrindimo saugotina dalis“, – kreipimesi teigia Seimo nariai, prašantys Generalinės prokuratūros ištirti ir įvertinti M. Puidoko veiksmus.

ELTA primena, kad antradienį, Seimo plenarinio posėdžio metu vyko balsavimas dėl Vidaus tarnybos statuto pataisų.

Visgi, klausimo priėmimas Seime strigo. Parlamentarams apsvarsčius įstatymą pastraipsniui, opozicinės frakcijos pareikalavo organizuoti vardinį balsavimą – kiekvienam Seimo nariui balsuojat popierinėse kortelėse. Procedūros persikėlė į vakarinį parlamento posėdį, tačiau galiausiai opozicija balsavime nutarė nedalyvauti.

Galiausiai Seimas patvirtino naują Vidaus tarnybos statutą, kuriuo, pasak Vidaus reikalų ministerijos (VRM), siekiama gerinti pareigūnų darbo sąlygas ir didinti jų motyvaciją, patobulinti užmokesčio sistemą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.