Antros kadencijos sieksiantis G. Nausėda: esu pasirengęs konkuruoti su bet kuriuo

Prezidentas Gitanas Nausėda antrosios kadencijos sieks ne dėl olimpinio principo, nes, kaip teigia jis, nori laimėti kitais metais vyksiančius rinkimus. G. Nausėda žada pergalę rinkimuose pasiekti laikydamasis „garbingo žaidimo“ taisyklių, tačiau to paties tikisi ir iš savo konkurentų.

Gitanas Nausėda.<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Irtautė Gutauskaitė

Dec 27, 2023, 8:49 PM, atnaujinta Dec 27, 2023, 8:50 PM

„Aš tikrai einu į rinkimus ne vadovaudamasis olimpiniu principu. Taip, aš noriu laimėti šiuos rinkimus. Ir tai aš darysiu laikydamasis garbingo žaidimo taisyklių – to tikiuosi ir iš kitų“, – „Delfi TV“ teigė G. Nausėda, pridurdamas, kad yra pasirengęs konkuruoti su bet kuriuo iš pasiskelbusių kandidatų.

Visgi, prezidentas nedrįso vertinti savo priešininkų. Šiuo metu, anot G. Nausėdos, svarbiausias jo darbas – vykdyti šalies vadovo pareigas.

„Aš tikrai nevertinsiu atskirų kandidatų. Pirmiausia, viskas, kuo aš turėčiau rūpintis per artimiausius keletą mėnesių – vykdyti savo tiesiogines pareigas. Todėl mano rinkimų kampanija bus kitokia negu kad buvo 2018–2019 metais“, – pabrėžė prezidentas.

„Dar kartą galiu pakartoti tai, ką sakiau ir anksčiau – kandidatų tikrai yra nemažai ir kandidatai yra labai įvairūs, todėl dalis rinkėjų galbūt galimai ras sau tinkantį kandidatą toje kandidatų įvairovėje“, – pridūrė G. Nausėda.

Šios kadencijos metu įgyvendinta daugiau kaip pusė išsikeltų tikslų

Kalbėdamas apie dar nesibaigusią kadenciją prezidentas pažymi, kad jam pavyko įgyvendinti daugiau nei pusę užsibrėžtų tikslų.

„Aš manau, kad tikrai pavyko įgyvendinti daugiau kaip pusę, nepaisant to, kad sąlygos, švelniai tariant, nebuvo pačios lengviausios“, – sakė G. Nausėda, turėdamas omenyje praėjusią COVID-19 pandemiją ir prasidėjusį karą Ukrainoje.

Šiuo metu apie keliamas ar remiamas kandidatūras prezidento rinkimuose yra paskelbusios 5 politinės partijos. Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus (TS-LKD) rinkimuose atstovaus premjerė Ingrida Šimonytė, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidatas bus buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, Lietuvos regionų partija rems Kazlų Rūdos merą Mantą Varašką, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ iškėlė Giedrimo Jeglinsko, o Laisvės partija – buvusio Konstitucinio Teismo pirmininko Dainiaus Žalimo kandidatūrą.

Taip pat žinomi dar 5 save išsikėlę kandidatai: gydytojas Eduardas Vaitkus, buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus, advokatas Ignas Vėgėlė bei anksčiau į LRT generalinius direktorius bandęs kandidatuoti Zenonas Andrulėnas.

Apie antrosios kadencijos siekį paskelbė ir prezidentas G. Nausėda.

Lietuvos socialdemokratų partija sprendimą dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose žada priimti vasarį, Darbo partija – sausį.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 m. gegužės 12 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.