I. Šimonytė: su G. Nausėda turime mažai balsų, kuriais galėtumėme dalintis

Į prezidento postą kandidatuoti ketinanti premjerė Ingrida Šimonytė tikina, kad į rinkimus eina ne dėl olimpinio principo. Ji pabrėžia, kad šį kartą prezidento rinkimuose balsais su dabartiniu prezidentu Gitanu Nausėda dalintis nereikės.

Kyriakos Mitsotakis, Graikijos premjeras, Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Kyriakos Mitsotakis, Graikijos premjeras, Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida<br>LRV nuotr.
Ingrida<br>LRV nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Martyna Pikelytė

Dec 28, 2023, 6:58 PM

„Neinu dėl olimpinio principo, turiu ką pasiūlyti ir planuoju dalyvauti prezidento rinkimuose, o ne įsirašyti savo pavardę į biuletenį“, – ketvirtadienį Info TV teigė I. Šimonytė.

„Didelis skirtumas nuo 2019 metų yra tas, kad greičiausiai mes su prezidentu Gitanu Nausėda turime labai mažai balsų, kuriuos galėtume dalintis. Manau, kad jam reikės dalintis balsus su kitais kandidatais“, – pridūrė ji.

Premjerės nuomone, šiuo metu vertinti savo galimybes rinkimuose yra sunku, nes gali atsirasti naujų kandidatų.

„Aš nesiimsiu leistis į vertinimus. Mes turime dar labai daug nežinomųjų, dar pamatysime kandidatų pasipildymą ir tada bus aiškiau kas kokiose aikštelėse žaidžia, yra kandidatų, kurie žaidžia visose aikštelėse, yra politikų, kurie neapsisprendžia, kurioje aikštelėje žaidžia“, – sakė ministrė pirmininkė.

ELTA primena, kad šiuo metu apie keliamas ar remiamas kandidatūras prezidento rinkimuose yra paskelbusios 5 politinės partijos. Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams rinkimuose atstovaus premjerė Ingrida Šimonytė, Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos kandidatas bus Seimo narys, buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, Lietuvos regionų partija rems Kazlų Rūdos merą Mantą Varašką, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ iškėlė buvusio NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojo Giedrimo Jeglinsko, o Laisvės partija – buvusio Konstitucinio Teismo pirmininko Dainiaus Žalimo kandidatūrą.

Taip pat yra žinomi 5 save išsikėlę kandidatai: advokatas Ignas Vėgėlė, gydytojas Eduardas Vaitkus, buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus, anksčiau į LRT generalinius direktorius kandidatavęs Zenonas Andrulėnas, visuomenininkas Antanas Kandrotas-Celofanas. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) gruodžio mėnesį atmetė pastarojo prašymą registruoti jį kandidatu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.