F. Jansonas: jeigu G. Landsbergiui nepavyks pradėti partijų diskusijos dėl gynybos finansavimo, iniciatyvos imsis prezidentas

Jeigu užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui artimiausiu metu nepavyks pradėti parlamentinių partijų lyderių diskusijos dėl finansavimo gynybai didinimo, šalies vadovas Gitanas Nausėda šiuo klausimu pats imsis iniciatyvos, teigia prezidento vyriausiasis patarėjas Frederikas Jansonas.

Frederikas Jansonas.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Frederikas Jansonas.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2024, 9:25 AM, atnaujinta Jan 2, 2024, 9:26 AM

„Reikia įsivertinti tą užsienio reikalų ministro iniciatyvą susodinti visas partijas prie stalo ir dėl gynybos mokesčio kalbėti, kiek tas siekis yra rimtas, kiek tiesiog noras garsiai pakalbėti ir nušuoliuoti toliau. Tai, matyt, per artimiausias kelias savaites pamatysime, ar tos lyderystės iš valdančiųjų užtenka“, – „Žinių radijui“ teigė F. Jansonas.

„Jeigu neužteks, manau, kad prezidentas šioje temoje bent jau pradines konsultacijas su atskiromis partijomis (...) tikrai pradės“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad užsienio reikalų ministras G. Landsbergis pastaruoju metu pradėjo kalbėti apie besikeičiančią saugumo situaciją regione. Politikas paragino partijų lyderius pradėti diskusijas, kokių žingsnių galima imtis, siekiant sustiprinti valstybės saugumą.

Tarp valdančiajai koalicijai ir opozicijai priklausančių parlamentarų taip pat bręsta iniciatyvą atnaujinti šią kadenciją pasirašytą gynybos susitarimą. Politikai teigia, kad atnaujintame dokumente turėtų atsirasti įsipareigojimas dėl Vokietijos brigados priėmimo, divizijos steigimo, privalomo šaukimo į karinę tarnybą pokyčių, taip pat sutarimas dėl tvaraus gynybos finansavimo.

Kai kurie opozicijos atstovai svarsto, kad lyderystės dėl šio susitarimo atnaujinimo turėtų imtis prezidentas G. Nausėda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.