Ikiteisminis tyrimas dėl M. Puidoko suplėšyto balsuojančiųjų sąrašo nebus pradėtas

Prokuratūra nepradės ikiteisminio tyrimo dėl Seimo nario Mindaugo Puidoko elgesio Seime balsuojant dėl Vidaus tarnybos statuto. Prokuratūros teigimu, parlamentaro sunaikintas balsuojančių Seimo narių sąrašas neturėjo įtakos balsavimui.

Mindaugas Puidokas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mindaugas Puidokas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Mindaugas Puidokas<br>V.Skaraičio nuotr.
 Mindaugas Puidokas<br>V.Skaraičio nuotr.
M. Puidokas<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
M. Puidokas<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 2, 2024, 9:20 PM

Generalinės prokuratūros nutarime, su kuriuo susipažino Elta, nurodoma, kad remiantis gruodžio 19 d. vakarinio Seimo posėdžio vaizdo įrašu, nėra pagrindo konstatuoti, kad M. Puidoko veiksmais buvo padaryta didelė žala, užtraukianti baudžiamąją atsakomybę.

Prokuratūros teigimu, iš įrašo matyti, kad apie sugadintą Seimo narių sąrašo lapą buvo žinoma jau balsavimo metu, tačiau tai nesutrukdė ir įtakos balsavimo rezultatams neturėjo.

„Po įvykusio balsavimo ir jo rezultatų paskelbimo jokių pastabų dėl įvykusio balsavimo procedūros atitikimo įstatymams ir balsavimo rezultatų teisėtumo išsakyta nebuvo, nei balsavimas, nei Seimo posėdžio tvarka, nei Seimo darbas sutrikdyti nebuvo, todėl darytina išvada, kad dėl Seimo nario Mindaugo Puidoko veiksmų valstybė, juridiniai ar fiziniai asmenys esmingų žalingų padarinių nepatyrė“ – rašoma prokuratūros nutarime.

ELTA primena, kad gruodžio 19 d. Seimo posėdyje vyko vardinis balsavimas, kurio metu, M. Puidokas sudraskė balsuojančiųjų sąrašą, kuriame jis buvo pasirašęs ir nubraukęs savo parašą.

Konservatoriai Vilius Semeška, Andrius Vyšniauskas, Edmundas Pupinis ir Linas Slušnys dėl tokių parlamentaro veiksmų kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.