V. Čmilytė-Nielsen: kartu su NATO sąjungininkais kuriame saugesnę Lietuvą

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen kartu su Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) ambasados laikinuoju patikėtiniu Tamir‘u G. Waser‘iu ketvirtadienį aplankė Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje dislokuotus JAV rotacinių pajėgų karius.

Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2024, 3:32 PM, atnaujinta Jan 4, 2024, 3:33 PM

Pasak parlamento vadovės, stiprinant priešakinę rytinio NATO flango gynybą, svarbu Lietuvoje dislokuojamiems sąjungininkų kariams užtikrinti geriausias tarnybos ir gyvenimo sąlygas.

„Šiandien Pabradėje apžiūrėjau sąjungininkų techniką ir ginkluotę. Susipažinau su amerikiečių karių treniruočių ir gyvenimo sąlygomis. Pabendravusi su kariais, sužinojau jų poreikius. Be to, aptarėme kovinio parengimo ir Pabradės poligono plėtros planus“, – po vizito kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo Pirmininkė pabrėžė, kad Jungtinės Amerikos Valstijos yra tvirtos ir patikimos Lietuvos sąjungininkės, kurios kartu su Vokietija ir kitomis NATO partnerėmis mums padeda jaustis saugiais kaip niekad.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.