G. Kirkilas: V. Blinkevičiūtė dalyvaus prezidento rinkimuose – tai neišvengiama

Buvęs premjeras Gediminas Kirkilas mano, kad Vilija Blinkevičiūtė bus socialdemokratų kandidate šalies prezidento rinkimuose. Pasak jo, tai yra neišvengiama, nors, pastebi politikas, pati V. Blinkevičiūtė to nenori.

 G. Kirkilas<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
 G. Kirkilas<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
 V. Blinkevičiūtė<br>  O. Gurevičiaus (ELTA) nuotr.
 V. Blinkevičiūtė<br>  O. Gurevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Ignas Dobrovolskas

Jan 7, 2024, 6:42 PM

„Aš manau, kad Vilija Blinkevičiūtė dalyvaus prezidento rinkimuose. Manau, kad tai neišvengiamas dalykas. Signalų jokių tikrai neturiu, bet galvoju, kad tai neišvengiama, ir tie, su kuriais kalbuosi, lygiai taip pat galvoja, kad Vilijai Blinkevičiūtei reikia dalyvauti rinkimuose“, – sekmadienį „Lietuvos ryto“ televizijai teigė G. Kirkilas.

„Manau, kad ji nenori (dalyvauti prezidento rinkimuose – ELTA), ir man atrodo, jog to neslepia. Ji yra patyrusi politikė, puikiai žino, kas tai yra prezidento rinkimai, kokia yra atsakomybė, kiek reikia patirti kritikos, susitikti su žmonėmis, visur būti ir t.t. Ji žino, kad šie rinkimai patys sunkiausi, puikiai supranta tai“, – dėstė jis.

Opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) sprendimus dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose priims vasario mėnesį, praeitų metų pabaigoje sakė LSDP rinkimų štabo vadovas Robertas Duchnevičius.

Anot jo, šiuo metu partijos skyriai yra iškėlę 11 galimų pretendentų į kandidatų. Kaip teigė R. Duchnevičius, daugiausiai paramos, keliant galimus partijos kandidatus šalies vadovo rinkimuose, yra sulaukusi LSDP lyderė V. Blinkevičiūtė.

Tiesa, ji neatskleidė, ar pati sutiktų tapti LSDP kandidate į prezidentus. Pasak V. Blinkevičiūtės, šį sprendimą ji priims iki vasario mėnesio.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 m. gegužės 12 d.

Šiuo metu apie keliamas ar remiamas kandidatūras prezidento rinkimuose yra paskelbusios 5 politinės partijos. Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščioniams demokratams rinkimuose atstovaus premjerė Ingrida Šimonytė, Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos kandidatas bus Seimo narys, buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, Lietuvos regionų partija rems Kazlų Rūdos merą Mantą Varašką, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ iškėlė buvusio NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojo Giedrimo Jeglinsko, o Laisvės partija – buvusio Konstitucinio Teismo pirmininko Dainiaus Žalimo kandidatūrą.

Apie antrosios kadencijos siekį paskelbė ir prezidentas G. Nausėda.

Taip pat yra žinomi 5 save išsikėlę kandidatai: advokatas Ignas Vėgėlė, gydytojas Eduardas Vaitkus, buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus, anksčiau į LRT generalinius direktorius kandidatavęs Zenonas Andrulėnas, visuomenininkas Antanas Kandrotas-Celofanas. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) gruodžio mėnesį atmetė pastarojo prašymą registruoti jį kandidatu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.