V. Čmilytė-Nielsen: Civilinės sąjungos įstatymas nėra išbrauktas iš Seimo darbotvarkės

Parlamento vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad Civilinės sąjungos įstatymo projekto priėmimas įmanomas dar šioje Seimo kadencijoje. Visgi, pasak jos, norint projektą teikti priėmimui, dar trūksta pakankamos paramos.

Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen.<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2024, 10:14 PM, atnaujinta Jan 9, 2024, 10:15 PM

„Civilinės sąjungos klausimas tikrai nėra niekaip išbrauktas iš darbotvarkės. Reikėtų paminėti, kad jau dvi stadijos yra įveiktos, po svarstymo yra pritarta šiam projektui“, – LRT televizijai antradienį teigė Seimo pirmininkė.

„Ne kartą esu sakiusi, kad einant į priėmimą reikia turėti 71 balsą ne atsitiktinį, o labai užtikrintą, ir reikia būti užtikrintiems, kad tą 71 balsą, tą daugumą, galima bus pakartoti veto (prezidento Gitano Nausėdos veto – ELTA) atveju. Kol kas tokio užtikrintumo, deja, bet nėra“, – pridūrė ji.

V. Čmilytės-Nielsen teigimu, priimti sprendimus yra sudėtinga ir dėl rinkiminių metų.

„Politiniai ciklai diktuoja tam tikrus dėsningumus ir paskutiniai metai, sakyčiau, labiau yra naujų pažadų, o ne rezultatų metai“, – akcentavo Liberalų sąjūdžio vadovė.

ELTA primena, kad Seimas po svarstymo gegužės mėnesį pritarė valdančiosios daugumos partijų inicijuotam Civilinės sąjungos įstatymo projektui. Tam, kad jis būtų priimtas, parlamentarai turės balsuoti dar kartą.

Projektu siūloma sureguliuoti santuokos nesudariusių, tačiau bendrus tarpusavio santykius kuriančių asmenų tiek turtinius, tiek asmeninius neturtinius santykius.

Visgi skeptiškai įstatymą vertina dalis Seimo narių valdančiojoje daugumoje ir opozicijoje. Abejones dėl projekto ne kartą yra išsakęs ir prezidentas. Tačiau konkrečių įstatymo detalių bei savo požiūrio dėl jų šalies vadovas nekomentuoja ir tikina, kad laukia galutinio Seimo apsisprendimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.