G. Landsbergis ES ambasadorius ragino toliau ryžtingai remti Ukrainą

Trečiadienį užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis Europos Sąjungos (ES) šalių ambasadorius ragino ryžtingai remti Ukrainą ir toliau spausti Rusiją dėl naujų sankcijų paketų.

G.Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Landsbergis<br>Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
G.Landsbergis<br>Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
G.Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
G.Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
G.Landsbergis<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
G.Landsbergis<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2024-01-10 15:01, atnaujinta 2024-01-10 15:04

„Kai Rusija nekeičia savo tikslų dėl Ukrainos ir ne tik, jos karo mašina veikia visu pajėgumu – mes Europoje privalome galutinai įveikti taikos laikmečio mąstymą ir ryžtingai remti Ukrainą iki jos pergalės“, – išplatintame pranešime cituojamas trečiadienį su Lietuvoje reziduojančiais ir šaliai akredituotais ES šalių ambasadoriais susitikęs G. Landsbergis.

„Privalome toliau spausti Rusiją patvirtindami naujus sankcijų paketus, priimdami sprendimus dėl jos įšaldyto turto panaudojimo Ukrainos atstatymui ir Rusijos politinės vadovybės atsakomybės užtikrinimo“, – pridūrė jis.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM), G. Landsbergis susitikimo metu išreiškė paramą Belgijos pirmininkavimo ES Tarybai suformuluotiems prioritetams ir bendram siekiui stiprinti ES lyderystę augančių geopolitinių įtampų kontekste.

Lietuvos diplomatijos vadovas susitikime taip pat pabrėžė, kad ES bei šį pusmetį ES Tarybai pirmininkaujanti Belgija turi imtis aiškios lyderystės, neabejoti savo pajėgumais ryžtingai veikti dorojantis su daugeliu geopolitinių krizių ir siekti svarbiausio tikslo – užtikrinti paramos Ukrainai tęstinumą, kad Rusijos agresijai nebūtų leista pasiekti ES sienų.

Pasak G. Landsbergio, praėjusį gruodį priėmus sprendimą pradėti derybas dėl narystės su Ukraina ir Moldova, ES turi kuo greičiau sutarti dėl aiškaus derybų mandato.

„ES plėtra yra vertybėmis ir pažanga reformų procese paremtas procesas, tuo pačiu – ir sėkmingiausias ES geopolitinis instrumentas, todėl tikiuosi, kad, tęsdami 2023 m. pabaigoje priimtus istorinius sprendimus dėl Ukrainos ir Moldovos narystės derybų pradžios, neatidėliodami pradėsime realų derybų procesą“, – pabrėžė ministras.

Susitikimą organizavo šiuo metu ES Tarybai pirmininkaujančios Belgijos ambasada Lenkijoje, kur reziduoja Lietuvai akredituotas ambasadorius Rikas Van Droogenbroeckas, nurodė URM.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.