G. Landsbergis: nepakankamai padėdami Ukrainai, drąsiname Kremlių

Penktadienį Vilniuje baigėsi dvi dienas trukusi kasmetinė užsienio ir saugumo politikos konferencija „Sniego susitikimas 2024“.

Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-12 18:19, atnaujinta 2024-01-12 18:20

Ją atidaręs užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pabrėžė, kad prasidėję metai daugelyje šalių – rinkimų metai, todėl tai gali sumažinti dėmesį Ukrainai.

„Vakarai teikė karinę ir finansinę paramą Ukrainai, kad ši galėtų gintis. Nors suteikta parama reikšminga, dabar jos tepakanka palaikyti fronto liniją, bet toli gražu ne Ukrainos strateginiam tikslui – atsiimti teritorijas ir pasiekus pergalę mūšio lauke didinti galią. Nepakankamai padėdami Ukrainai, drąsiname Kremlių“, – pranešime spaudai cituojamas Lietuvos diplomatijos vadovas.

Konferencijos dalyviai tikino, jog Rusija kariauja su Vakarais, o Ukraina – tik vienas pirmųjų taikinių. Anot jų, nesulaikyta Ukrainoje, Rusija gali pasiekti ir NATO sienas.

ELTA primena, kad šių metų konferencijoje dalyvavo Rumunijos, Švedijos ir Lenkijos užsienio reikalų ministrai, Lietuvos ir užsienio politikai, institucijų atstovai, akademinės bendruomenės nariai, kelios dešimtys saugumo politikos ekspertų iš JAV, Vokietijos, Prancūzijos, Jungtinės Karalystės ir kitų šalių.

Sausio 11–12 dienomis vykęs „Sniego susitikimas“ surengtas jau septynioliktą kartą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.