Spalio 7-osios išpuolio prieš Izraelį šimtadieniui – 100 varpų dūžių visoje Lietuvoje

Šį sekmadienį, sausio 14 d. 16 val., Lietuvos ir Izraelio laiku rengiama pasaulinė akcija „Milijonas varpų“, kviečianti paminėti 100 dienų nuo karo prieš Izraelį pradžios. Kartu, tai kvietimas sugrąžinti „Hamas“ nelaisvėje tebelaikomus įkaitus ir kurti pasaulį, kuriame nėra vietos smurtui, terorizmui ir antisemitizmui.

Spalio 7-osios išpuolio prieš Izraelį šimtadieniui – 100 varpų dūžių visoje Lietuvoje<br>Izraelio ambasados pav.
Spalio 7-osios išpuolio prieš Izraelį šimtadieniui – 100 varpų dūžių visoje Lietuvoje<br>Izraelio ambasados pav.
Daugiau nuotraukų (1)

Izraelio ambasada

Jan 12, 2024, 2:37 PM

Renginys vienu metu vyks visame pasaulyje. Lietuvoje varpai skambės dviejose Vilniaus bažnyčiose: Šv. Jonų (Šv. Jono g. 12), evangelikų liuteronų (Vokiečių g. 20). Kaune šia proga vyks koncertas: iš Vytauto Didžiojo karo muziejaus (K. Donelaičio g. 64) kariliono bokšto skambės karilionininko Raimundo Eimonto ir vokalistės Robertos Daugėlaitės atliekama muzikinė kompozicija „Sutartinė Pažadėtajai žemei“ senovinėmis žydų ir arabų eilėmis. Kauno Švč. Trejybės evangelikų liuteronų bažnyčia (Muitinės g. 8A) taip pat prisijungs 100 varpų dūžių. Klaipėdoje bendromis trijų bendruomenių – žydų, evangelikų liuteronų ir pranciškonų – pastangomis 100 varpų skambės iš senojo Klaipėdos miesto kariliono (Turgaus g.). Prie akcijos taip pat prisijungė ir Palangos evangelikų liuteronų bei Kretingos evangelikų liuteronų bažnyčios, taip pat dvi bažnyčios Kazlų Rūdoje – Plutiškių ir Ąžuolų Būdos.

„Esame dėkingi savo partneriams ir draugams visoje Lietuvoje, prisidėjusiems prie šio simbolinio, tačiau svarbaus ir reikšmingo veiksmo, skirto aukoms atminti ir kartu paraginti skubiai paleisti įkaitus, tarp kurių yra vaikų, moterų ir senukų. Raginame žmones visame pasaulyje susimąstyti apie tuos, kurie taip ilgai laikomi sunkiomis sąlygomis, ir aktyviai dalyvauti tarptautinėse pastangose dėl jų išlaisvinimo“, – sako Izraelio ambasadorė Lietuvoje Hadas Wittenberg Silverstein.

Spalio 7 d. per kruviniausią išpuolį Izraelio valstybės istorijoje „Hamas“ teroristai žiauriai nužudė 1 200 Izraelio ir 41 kitos šalies pilietį bei pagrobė 240 įkaitų. Gazos ruože nelaisvėje tebelaikoma apie 100 įkaitų, tarp jų – ką tik vienerių metų sulaukęs Kfiras ir jo ketverių metų brolis Arielis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.