A. Skaisgirytė: G. Nausėda vyksta į Davoso forumą su žinia, kad Vakarams reikia toliau telkti paramą Ukrainai

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda į pasaulio ekonomikos forumą Davose vyksta su žinia, kad Vakarams nevalia pavargti nuo karo Ukrainoje, jog reikia telkti visą įmanomą paramą Ukrainai, sako šalies vadovo vyriausioji patarėja Asta Skaisgirytė.

Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2024-01-15 07:39

„Prezidentas vyksta su žinia, kad nevalia Vakarams pavargti nuo karo tol, kol tas karas yra nelaimėtas, žinoma, telkti visą įmanomą paramą, kokią tik galima sutelkti – politinę, ekonominę, karinę, humanitarinę, Ukrainai, kad Ukraina laimėtų šitą karą. Šitokia žinia yra pagrindinė žinia, su kuria prezidentas vyksta šiais metais į Davosą“, – LRT radijui pirmadienį sakė A. Skaisgirytė.

Pasak jos, G. Nausėda Davose ketina dalyvauti diskusijoje apie saugumo situaciją Europoje.

„Prezidentas dalyvaus aukšto lygio diskusijoje, kuri vadinasi „Ukrainos horizontai“, kurs daugiausiai ir bus kalbama apie saugumo situaciją Europoje“, – komentavo A. Skaisgirytė.

Šalies vadovo patarėja teigė, kad G. Nausėda tai pat ketina dalyvauti ir diskusijoje, skirtą Trijų jūrų iniciatyvai, kuriuos metu bus aptariamos valstybių, esančių tarp Baltijos, Juodosios ir Adrijos jūrų, bendradarbiavimo, tarpusavio integracijos galimybės.

Anot A. Skaisgirytės, ekonomikos forume Davose taip pat turėtų dalyvauti ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Kaip Ukrainos prezidentas viešėjo Vilniuje šį trečiadienį, tai buvo kalba, kad labai greitai, greičiausiai, jei aplinkybės nesutrukdys, vėl laukia susitikimas šį kartą Šveicarijoje. Beje, Davoso forumo paraštėje vyks kitas susitikimas, skirtas V. Zelenskio taikos formulės aptarimui. Tai – ne vadovų lygio, jų patarėjų lygyje, tačiau vis tiek Davose bus kalbama apie labai konkrečius dalykus, kaip įgyvendinti tą vadinamąjį 10-ties žingsnių V. Zelenskio taikos planą. O vadovai neabejotinai susitiks ant podiumo“, – pasakojo A. Skaisgirytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.