G. Landsbergis vyks į Pasaulio ekonomikos forumo susitikimą Davose

Trečiadienį ir ketvirtadienį užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis dalyvaus kasmetiniame Pasaulio ekonomikos forumo susitikime Davose.

Gabrielius Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2024, 4:59 PM, atnaujinta Jan 15, 2024, 5:00 PM

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM), ketvirtadienį vyksiančioje sesijoje Lietuvos diplomatijos vadovas bus vienas iš pagrindinių pranešėjų apie Rusijos karo prieš Ukrainą poveikį tarptautinei bendruomenei ir pačiai agresorei.

Sesijoje taip pat dalyvaus Europos prekybos komisaras Valdis Dombrovskis, Rumunijos užsienio reikalų ministrė Luminița Odobescu ir Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis.

Vizito metu G. Landsbergis susitiks su Jungtinių Arabų Emyratų, Argentinos ir Nigerijos ministrais bei kitais sprendimų priėmėjais. Taip pat su įmonių vadovais aptars verslo plėtros Lietuvoje galimybes.

Tai bus 54-asis Davoso susitikimas, kurį kasmet rengia Pasaulio ekonomikos forumas. Renginyje dalyvaus šalių vadovai, vyriausybių atstovai, svarbiausios tarptautinės organizacijos ir daugiau kaip 1 tūkst. įmonių vadovų.

ELTA primena, kad į Davoso susitikimą vyks ir prezidentas Gitanas Nausėda, kuris ketina dalyvauti diskusijose apie saugumo situaciją Europoje bei Trijų jūrų iniciatyvą. Pastarojoje bus aptariamos valstybių, esančių tarp Baltijos, Juodosios ir Adrijos jūrų, bendradarbiavimo, tarpusavio integracijos galimybės.

Tai LRT radijui pirmadienį nurodė šalies vadovo vyriausioji patarėja Asta Skaisgirytė. Pasak jos, G. Nausėda Davoso susitikime akcentuos, kad Vakarams nevalia pavargti nuo karo Ukrainoje ir būtinybę telkti visą įmanomą paramą Ukrainai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.