G. Nausėda ir G. Landsbergis vyksta į Šveicariją: dalyvaus pasaulio ekonomikos forume Davose

Trečiadienį ir ketvirtadienį prezidentas Gitanas Nausėda ir užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis dalyvaus Šveicarijoje vyksiančiame kasmetiniame Davoso pasaulio ekonomikos forume.

G. Landsbergis ir G. Nausėda<br>Lrytas koliažas
G. Landsbergis ir G. Nausėda<br>Lrytas koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-16 10:35

Viešoje diskusijoje „Ukrainos horizontai“ dalyvausiantis G. Nausėda ketina kelti paramos Ukrainai klausimą bei pristatyti Lietuvos veiksmus.

Davoso pasaulio ekonomikos forume šalies vadovas taip pat pristatys šių metų balandį Vilniuje vyksiantį Trijų jūrų iniciatyvos viršūnių susitikimą.

Vizito metu planuojami prezidento dvišaliai susitikimai su valstybių vadovais ir potencialiais investuotojų Lietuvoje atstovais.

Tuo metu Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis ketvirtadienį vyksiančioje sesijoje bus vienas iš pagrindinių pranešėjų apie Rusijos karo prieš Ukrainą poveikį tarptautinei bendruomenei ir pačiai agresorei.

Vizito metu G. Landsbergis susitiks su Jungtinių Arabų Emyratų, Argentinos ir Nigerijos ministrais bei kitais sprendimų priėmėjais. Taip pat su įmonių vadovais aptars verslo plėtros Lietuvoje galimybes.

ELTA primena, tai 54-asis Davoso susitikimas, kurį kasmet rengia Pasaulio ekonomikos forumas. Renginyje dalyvaus šalių vadovai, vyriausybių atstovai, svarbiausios tarptautinės organizacijos ir daugiau kaip 1 tūkst. įmonių vadovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.