K. Budrys: VGT neaptarinės nepilnamečių narkotikų vartojimo problemos, klausimą spręs diskutuojant su institucijomis

Dar spalį nepilnamečių narkotikų vartojimo problematiką Valstybės gynimo taryboje (VGT) aptarti ketinusi Prezidentūra tikina, kad klausimą ruošiasi spręsti kitais būdais. Pasak prezidento vyriausiojo patarėjo nacionalinio saugumo klausimais Kęstučio Budrio, siekiant spręsti šią problemą, prezidentas Gitanas Nausėda inicijuos susitikimą su atitinkamais ministrais, teisėsaugos ir prevencijos institucijų atstovais.

K. Budrys: VGT neaptarinės nepilnamečių narkotikų vartojimo problemos, klausimą spręs diskutuojant su institucijomis.<br>K.Bivainio asociatyvi nuotr.
K. Budrys: VGT neaptarinės nepilnamečių narkotikų vartojimo problemos, klausimą spręs diskutuojant su institucijomis.<br>K.Bivainio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2024, 9:43 AM

„Tas klausimas bus keliamas ne VGT, bet artimiausiu metu prezidento organizuojamame susitikime su ministrais ir teisėsaugos institucijomis. Taip pat įtraukiant ir su prevencija susijusias institucijas“, – antradienį „Žinių radijui“ sakė K. Budrys.

„Bus puiki proga įsivertinti, kas jau dabar yra padaryta ir ką galėtume papildomai plačiau užkabinti. Kas yra susiję su paauglių tarpe paplitusiomis priemonėmis, tai vis dar išlieka aktualu, jei šios priimtos įstatymo pataisos nesuveiks“, – pridūrė jis.

Visgi, Prezidentūros atstovas pabrėžia, jog nuo pirminio siūlymo klausimą aptarti VGT, įvyko pokyčių, sprendžiančių nepilnamečių narkotikų vartojimo problemą.

„Pokyčių įvyko per šį kelių mėnesių laikotarpį, tiek su įstatymų leidyba, tiek su elektroninių cigarečių apyvarta, tiek paleidžiant pilotinius prevencinius projektus, susijusius su mokyklomis. Prezidentas savo išvykų į regionus metu buvo įsitraukęs į ne vieną diskusiją“, – dėstė K. Budrys.

ELTA primena, kad spalio pradžioje prezidento G. Nausėdos vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais K. Budrys nurodė, jog šalies vadovas svarsto galimybę aptarti nepilnamečių narkotikų vartojimo problematiką ir prevenciją VGT. Prezidentūra ragina atsakingas ministerijas ir institucijas imtis griežtesnių priemonių, siekiant užkardyti psichotropinių medžiagų platinimą ir vartojimą – prevencinių akcijų ir kampanijų nebeužtenka, tuomet teigė K. Budrys.

Visgi Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė kritiškai įvertino Prezidentūros svarstymus nepilnamečių narkotikų vartojimo ir platinimo problemas aptarti VGT. Ji teigė, kad tai neduotų jokio rezultato ir pažymėjo, kad reikia ieškoti kitokių priemonių, susijusių su jaunimo švietimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.