G. Nausėda su Moldovos premjeru aptarė derybas dėl narystės ES

Davoso pasaulio ekonomikos forume dalyvaujantis prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį susitiko su Moldovos ministru pirmininku Dorinu Receanu aptarti Moldovos derybas derybas dėl narystės Europos Sąjungoje (ES).

Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2024, 3:50 PM

„Lietuva tikisi, kad derybų procesas prasidės jau kovą, dar iki Europos Parlamento rinkimų, tačiau iki tol Moldova turi mobilizuotis vykdydama reformas ir atlikti likusius namų darbus. Ukraina šiandien yra įgyvendinusi visas Europos Komisijos rekomendacijas, tad Moldova neturėtų atsilikti procese ir įgyvendinti likusias rekomendacijas pačiu artimiausiu metu“, – pranešime spaudai teigė G. Nausėda, pažymėdamas, kad kvietimas pradėti derybas yra didžiulis valstybės padarytos pažangos įvertinimas.

Valstybės vadovas taip pat pabrėžė, kad derybos dėl narystės ES reikalauja didžiulių žmogiškųjų išteklių ir administracinių bei institucinių galimybių, tačiau Lietuva yra pasirengusi padėti šiame kelyje.

„Lietuva gali padėti Moldovai daugelyje sričių – nuo dalinimosi patirtimi, kaip organizuoti derybų procesą, iki kovos su dezinformacija“, – pažymėjo prezidentas.

ELTA primena, kad trečiadienį ir ketvirtadienį prezidentas Gitanas Nausėda ir užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis dalyvauja Šveicarijoje vykstančiame kasmetiniame Davoso pasaulio ekonomikos forume. Tai 54-asis Davoso susitikimas, kurį kasmet rengia Pasaulio ekonomikos forumas. Renginyje dalyvauja šalių vadovai, vyriausybių atstovai, svarbiausios tarptautinės organizacijos ir daugiau kaip 1 tūkst. įmonių vadovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.