Pareigūnams ketinant kreiptis į KT dėl Vidaus tarnybos statuto pataisų, viceministras tam pagrindo nemato

Statutinių pareigūnų profsąjungai dėl Vidaus tarnybos statuto pataisų ketinantis kreiptis į Konstitucinį Teismą (KT), vidaus reikalų viceministras Vitalijus Dmitrijevas tokiam sprendimui pagrindo nemato.

 Saulius Džiautas. <br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
 Saulius Džiautas. <br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė

Jan 17, 2024, 2:48 PM

„Šiuo metu aš nematau aiškaus pagrindo, dėl ko galima kreiptis į Konstitucinį Teismą. Beje, visos sąlygos didinti pareigūnų darbo užmokestį įstatyme yra numatytos. Mes einame ta linkme, kad mažiausiai uždirbančios grandys tikrai pajus jau šių metų sausio mėnesį“, – trečiadienį žurnalistams sakė V. Dmitrijevas.

Viceministras taip pat akcentavo, kad rengiant Vidaus tarnybos statuto pataisas ministerija aktyviai diskutavo su pareigūnų profsąjungomis.

„Su profsąjungomis šituo klausimu bendradarbiavome gan glaudžiai nuo praeitų metų rugpjūčio mėnesio. Visos tos detalės dėl įstatymo projekto, vėliau dėl įstatymo nuostatų, buvo ne kartą aptartos“, – akcentavo jis.

Savo ruožtu Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) pirmininkas Saulius Džiautas teigė, kad jo vadovaujama profsąjunga dėl Vidaus tarnybos statuto pakeitimų kreipsis į KT.

„Iki Seimo pavasario sesijos planuojame kreiptis į KT“, – Eltai teigė S. Džiautas.

ELTA primena, kad praėjusių metų gruodį prezidentas G. Nausėda pasirašė pareigūnų profsąjungų kritikuotas Vidaus tarnybos statuto pataisas.

Pareigūnų profsąjungos tikina, kad naujasis statutas gali pabloginti darbo sąlygas ir nespręsti esminių problemų, susijusių su darbo jėgos trūkumu, nekonkurencingomis algomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.