A. Mazuronis apie partijos kandidatų į EP sąrašą vesiantį V. Uspaskichą: tai mano gero darbo rezultatas

„Darbiečių“ lyderis Andrius Mazuronis pripažįsta, kad kandidatuoti šiemet vyksiančiuose prezidento rinkimuose iš dalies sutiko su sąlyga, jog Darbo partijos sąrašą į Europos Parlamento (EP) rinkimus ves dabartinis europarlamentaras, šios politinės jėgos įkūrėjas Viktoras Uspaskich.

Viktoras Uspaskichas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Viktoras Uspaskichas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Raminta Majauskaitė

Jan 22, 2024, 10:07 PM

„Iš dalies sutikau eiti ir kandidatuoti į prezidento rinkimus su sąlyga, kad jis (V. Uspaskich – ELTA) lygiagrečiai ves Europos Parlamento sąrašą“, – LRT televizijai pirmadienį teigė A. Mazuronis.

A. Mazuronis tikina pats įkalbėjęs iš politikos pasitraukti nusprendusį V. Uspaskichą vesti Darbo partijos sąrašą EP rinkimuose.

„Kurį laiką bandžiau jį įtikinti priimti tokį sprendimą ir pakeisti savo prieš tai nuskambėjusias frazes, suprasdamas, kokioje galbūt komplikuotų viešųjų ryšių situacijoje gali atsidurti“, – pažymėjo „darbiečių“ lyderis.

„Tai mano gero darbo, kaip partijos pirmininko, rezultatas, nes būtent tokią dėlionę aš ir matau kaip optimalią“, – akcentavo jis.

ELTA primena, kad dėl A. Mazuronio kandidatūros kėlimo šių metų gegužę vyksiančiuose šalies vadovo rinkimuose Darbo partijos taryba apsisprendė pirmadienio vakarą.

Šiuo metu apie keliamas ar remiamas kandidatūras prezidento rinkimuose yra paskelbusios ir kitos 4 politinės partijos. Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams rinkimuose atstovaus premjerė Ingrida Šimonytė, Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos kandidatas bus Seimo narys, buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ iškėlė buvusio NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojo Giedrimo Jeglinsko, o Laisvės partija – buvusio Konstitucinio Teismo pirmininko Dainiaus Žalimo kandidatūrą.

Taip pat yra žinomi 5 save išsikėlę kandidatai: antrosios kadencijos siekiantis Gitanas Nausėda, advokatas Ignas Vėgėlė, gydytojas Eduardas Vaitkus, buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus, anksčiau į LRT generalinius direktorius kandidatavęs Zenonas Andrulėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.