G. Nausėda: bendros pratybos su Lenkija bus rengiamos Suvalkų koridoriuje

Bendros Lietuvos ir Lenkijos karinės pratybos bus rengiamos Suvalkų koridoriuje, interviu naujienų portalui „Delfi“ teigė prezidentas Gitanas Nausėda. Pasak šalies vadovo, jos galėtų įvykti balandį.

Andžėjus Duda ir Gitanas Nausėda.<br>R. Dačkaus/Prezidento kanceliarijos nuotr.
Andžėjus Duda ir Gitanas Nausėda.<br>R. Dačkaus/Prezidento kanceliarijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2024, 6:58 PM

„Džiaugiuosi, kad Lenkijos prezidentas tikrai gyvai atsišaukė į tą norą turėti bendras pratybas šiame žemės plote vadinamame „Suvalkų koridoriuje“, – pirmadienį paskelbtame interviu sakė G. Nausėda.

„Mes jau kalbamės ir apie labai konkretų terminą, galbūt, tai galėtų įvykti balandžio mėnesį“, – pridūrė jis.

Apie bendras Lietuvos ir Lenkijos pratybas buvo užsiminta sekmadienį, kai Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda lankėsi Lietuvoje, tačiau apie tikslesnį jų laiką ir vietą detalizuota nebuvo.

Kaip A. Duda nurodė portalui „Delfi“, Lenkija į Suvalkų koridoriaus apginamumą žiūri rimtai ir šiuo klausimu jau ėmėsi priemonių.

„Pastaruosius metus atkuriame Lenkijos gynybines galimybes būtent rytinėje mūsų šalies dalyje, būtent ten yra kuriami nauji daliniai, atkuriamos galimybės tų dalinių, kurie visą laiką buvo Bartošycėje, Grajeve, kitose vietovėse, stiprinamas Lenkijos karinis dalyvavimas, taip pat stiprinama sienos apsauga“, – akcentavo Lenkijos prezidentas.

ELTA primena, kad sekmadienį vykusios spaudos konferencijos Lietuvoje metu A. Duda taip pat pabrėžė, jog Suvalkų koridoriui yra reikalingas ypatingas dėmesys ir stebėjimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.