Baltarusijai įteikta nota dėl sienos pažeidimo

Sausio 23 dieną Baltarusijos laikinajam reikalų patikėtiniui Lietuvoje įteikta Užsienio reikalų ministerijos nota, kurioje išreikštas griežtas protestas dėl pasikartojančių Lietuvos Respublikos valstybės sienos pažeidimų.

Lietuvos Baltarusijos pasienis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Lietuvos Baltarusijos pasienis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-23 16:56

2024 m. sausio 22 dieną 11.36 val. (Lietuvos Respublikos laiku) Vilniaus pasienio rinktinės Puškų pasienio užkardos veikimo teritorijoje, naudojant valstybės sienos apsaugos vaizdo stebėjimo sistemą, pastebėta, kaip trys ginkluoti Baltarusijos Respublikos pasieniečiai kirto valstybės sieną iš Baltarusijos Respublikos į Lietuvos Respubliką, įžengė apie 2,5 m į Lietuvos Respublikos gilumą ir, paėję apie 400 m, grįžo atgal į Baltarusijos Respublikos teritoriją.

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija pareikalavo, kad Baltarusijos Respublika kuo skubiau pateiktų pasiaiškinimą dėl šio incidento ir imtųsi visų būtinų priemonių, kad ateityje tokie incidentai nepasikartotų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.