G. Landsbergis su Švedijos ministru pirmininku ir užsienio reikalų ministru aptarė priemones Baltijos jūros regiono saugumui stiprinti

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis trečiadienį lankėsi Švedijoje, kur susitiko su šalies ministru pirmininku Ulfu Kristerssonu, užsienio reikalų ministru Tobiasu Billströmu, gynybos ministru Pålu Jonsonu ir Švedijos parlamento nariais.

Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2024, 9:10 PM

Kaip nurodoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime, politikai aptarė atgrasymo ir gynybos priemones Baltijos jūros regiono saugumui stiprinti.

„Ir globalūs, ir Europai kylantys geopolitiniai iššūkiai – Rusijos karas prieš Ukrainą, strateginės infrastruktūros saugumas, energetinė nepriklausomybė dar labiau suartino Baltijos ir Šiaurės šalis, todėl ir toliau bendrai sieksime, kad regioninio bendradarbiavimo formatai būtų stiprinami, ypač regioninio saugumo srityje“, – sakė G. Landsbergis.

Lietuvos diplomatijos vadovas pažymėjo, kad Šiaurės ir Baltijos šalių aštuoneto (NB8) formatas įgavo svarbią rolę. Anot jo, NB8 valstybės panašiai vertina egzistencines grėsmes regionui, todėl turime įtikinti partnerius mobilizuotis ir tęsti paramą Ukrainai.

„NB8 – tai bendrija, kurią vienija vertybinis pamatas, tai vieta, kurioje nereikia derėtis dėl paramos, tokių likę labai nedaug“, – sakė G. Landsbergis.

Lietuvos diplomatijos vadovas teigė, kad būtina ir toliau izoliuoti agresorę Rusiją ir mažinti jos galimybes tęsti karą.

„Turime sutelkti visas pastangas – politines, diplomatines, karines. Europos kontinento, kurio neatsiejama dalis yra Ukraina, saugumą sustiprinsime tik veikdami išvien, kaip vertybių siejama sąjunga“, – vizito metu sakė G. Landsbergis, akcentuodamas ES sutarimo dėl finansinės ir karinės paramos Ukrainai svarbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.