G. Landsbergis pradeda vizitą Ukrainoje: susitiks su D. Kuleba ir kitais politikais bei pareigūnais

Ukrainoje vizitą pradeda Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis. Jis čia susitiks su savo kolega, Ukrainos užsienio reikalų ministru Dmytro Kuleba, kitais šios šalies politikais ir pareigūnais.

 Gabrielius Landsbergis.<br> URM nuotr.
 Gabrielius Landsbergis.<br> URM nuotr.
 Gabrielius Landsbergis.<br> URM nuotr.
 Gabrielius Landsbergis.<br> URM nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 25, 2024, 12:51 PM, atnaujinta Jan 25, 2024, 1:23 PM

„2024 m. bus ypatingai svarbūs karo eigai Ukrainoje. Yra scenarijai, kad Ukraina gauna stipresnę paramą iš Vakarų ir jos pozicijos stiprėja. Tačiau lygiai taip pat prognozuojami ir sudėtingesni scenarijai.

Metų pradžia – gera proga apie šiuos metus pakalbėti pirmiausia su savo kolega, D. Kuleba. Su juo kaip tik ir kalbėsime apie visus šių metų scenarijus ir tai, kuo galime padėti, kad išvengtume sudėtingesnių Ukrainai scenarijų.

Be to, Lietuva vykdo ir vykdys nemažai įvairių projektų Ukrainai, susijusių tiek su atstatymu, tiek su kitokia pagalba“, – taip apie pagrindinius savo vizito tikslus žurnalistams Kyjive sakė G.Landsbergis.

G. Landsbergis dalyvaus ir supratimo memorandumo tarp ES delegacijos Ukrainoje (EUDEL) ir Lietuvos Centrinės projektų valdymo agentūros bendradarbiavimo įgyvendinant ES finansuojamą projektą „Naujų slėptuvių statyba Ukrainos mokykloms“. Naujoms mokyklų prieglaudoms Ukrainoje statyti Europos Sąjunga skiria 15 mln. Lietuva papildomai įneša 0,5 mln. eurų ir prisiima atsakomybę už projekto įgyvendinimą.

Ministras ketvirtadienį taip pat susitiks su Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretoriumi Oleksijumi Danilovu.

Jis ne kartą yra įspėjęs ir savo Vakarų kolegas, kad reikia rengtis ir pačiai blogiausiai karo Ukrainoje eigai ir atitinkamiems geopolitiniams padariniams – kai, Ukrainai prarandant Vakarų karinę bei ekonominę paramą, Rusija sugebėtų pralaužti Ukrainos gynybą fronte. Taip pat G.Landsbergis yra viešai raginęs rengtis ir tam, kad Rusija žymiai greičiau, nei tikimasi, gali atstatyti savo karinius pajėgumus ir pradėti agresiją prieš NATO.

Pastaruoju metu Rusija ne tik mėgina sustiprinti puolimą fronte, bet ir itin intensyviai ir plačiai atakuoja Ukrainos kritinę bei civilinę infrastruktūrą, pagrindinius šalies miestus. Taip mėginama kuo labiau išsekinti Ukrainos oro gynybą, kol stringa Vakarų karinė parama.

Šis G.Landsbergio vizitas Ukrainoje – jau aštuntas nuo Rusijos pilno masto invazijos į Ukrainą pradžios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.