G. Landsbergis išreiškė palaikymą įkalintam Kremliaus kritikui V. Kara-Murzai: paskambino jo žmonai

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis išreiškė palaikymą Rusijoje įkalintam Kremliaus kritikui Vladimirui Kara-Murzai. Antradienį Lietuvos diplomatijos vadovas kalbėjo telefonu su jo žmona Evgenija Kara-Murza.

Gabrielius Landsbergis.<br>Ž.Gedvilo (ELTA) nuotr.
Gabrielius Landsbergis.<br>Ž.Gedvilo (ELTA) nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 30, 2024, 2:37 PM

„Po svarbaus skambučio su E. Kara-Murza pakartojau, kad Lietuva palaiko įkalintą Kremliaus kritiką V. Kara-Murzą. Jis ir kiti politiniai kaliniai Rusijoje turi būti išlaisvinti. Visi, prisidedantys prie šių represijų, turi už tai atsakyti“, – socialiniame tinkle „X“ antradienį paskelbė G. Landsbergis.

ELTA primena, kad Rusijos opozicijos politikas Vladimiras Kara-Murza buvo nuteistas kalėti 25 metus už pasisakymą prieš karą Ukrainoje. Šią savaitę jo advokatė pranešė, jog kalinamasis keturiems mėnesiams perkeltas į karcerį.

42 metų V. Kara-Murza pernai balandį buvo nuteistas precedento neturinčia bausme už „valstybės išdavystę“, „melagingų“ naujienų apie Rusijos kariuomenę skleidimą ir darbą „nepageidaujamoje“ organizacijoje. Kembridžo absolventas daug metų agitavo už tai, kad Vakarai įvestų sankcijas Kremliui. Jo advokatai ir šeima teigia, kad po dviejų mėginimų jį nunuodyti jis serga nervų liga, vadinama polineuropatija. V. Kara-Murza užsienyje laikomas politiniu kaliniu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.