Teisėjų taryba pataria atleisti iš pareigų neblaivų automobilį vairavusį teisėją V. Ambrulevičių

Teisėjų taryba ketvirtadienį neeiliniame posėdyje nusprendė patarti prezidentui Gitanui Nausėdai atleisti iš pareigų neblaivų automobilį vairavusį Vilniaus regiono apylinkės teismo teisėją Vilmantą Ambrulevičių.

Teisėjų taryba pataria atleisti iš pareigų neblaivų automobilį vairavusį teisėją V. Ambrulevičių<br>R.Jurgaičio nuotr.
Teisėjų taryba pataria atleisti iš pareigų neblaivų automobilį vairavusį teisėją V. Ambrulevičių<br>R.Jurgaičio nuotr.
Teisėjų taryba pataria atleisti iš pareigų neblaivų automobilį vairavusį teisėją V. Ambrulevičių<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Teisėjų taryba pataria atleisti iš pareigų neblaivų automobilį vairavusį teisėją V. Ambrulevičių<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gytis Pankūnas

Feb 1, 2024, 12:58 PM, atnaujinta Feb 1, 2024, 1:14 PM

Kaip Teisėjų tarybos posėdyje teigė prezidento patarėjas Andrius Kabišaitis, šalies vadovas G. Nausėda į tarybą kreipiasi patarimo atleisti neblaivų automobilį vairavusi teisėją V. Ambrulevičių, kuris tokiu savo poelgiu pažemino teisėjo vardą.  

Teisėjų taryba nusprendė patarti prezidentui G. Nausėdai atleisti V. Ambrulevičių iš pareigų. Už šį sprendimą balsavo 13 tarybos narių, vienas buvo prieš.

Pripažino išgėręs degtinės su pipirais

Teisėjų tarybos posėdyje dalyvavęs V. Ambrulevičius pripažino vartojęs alkoholį ir teigė apgailestaujantis dėl to, kad sėdo prie varo, būdamas neblaivus. Tiesa, V. Ambrulevičius pasakojo, kad sėsdamas prie vairo nesijautė esantis neblaivus.

„Šeštadienį valiau sniegą taip intensyviai, kad suprakaitavau. (…) Po pietų pajutau peršalimo simptomus, tai yra kosulys, pakilo temperatūra. Nuėjau gulti, pagalvojau, kad praeis. Pamiegojau valandą, atsikėliau, bet niekas nepraėjo. (…) Liaudiškomis priemonėmis bandžiau pataisyti sveikatą – pavartojau degtinės su pipirais. Tikrai ne mažiau poros šimtų gramų. Pasielgiau taip, kaip pasielgiau“, – dėstė jis.

V. Ambrulevičius teigė, kad kitą rytą atsikėlęs jis dar jautė peršalimo simptomus, bet nesijautė neblaivus. Vyras aiškino, kad neva sutuoktinė pasiūlė pasitikrinti blaivumą alkotesteriu, bet jis nutarė to nedaryti. V. Ambrulevičius tvirtino, kaip ir planavęs, sėdo prie automobilio ir važiavo žaisti krepšinį. Anot jo, jis pamatė kelyje vykstantį policijos reidą, kurio metu pareigūnai jam ir nustatė neblaivumą.

„Negalima sėsti už vairo neblaiviam. Tai yra akivaizdu. Dėl to tikrai labai gailiuosi ir pergyvenu“, – dėstė V. Ambrulevičius.

Jis teigė iki šiol besigydantis nuo peršalimo, taip pat geria vaistus dėl padidėjusio kraujospūdžio.

V. Ambrulevičius, kaip skelbta anksčiau, po to, kai policija jį sustabdė neblaivų prie vairo, pats pasiprašė būti atleidžiamas. Tačiau ketvirtadienį jis Teisėjų taryboje prašė įsiklausyti į jo papasakotą istoriją.

„Prašau Jūsų, kaip Tarybos narių, kaip teisėjų ir žmonių, manęs dėl to nepastatytumėte į tą pačią eilę tų teisėjų, kurie buvo patraukti baudžiamojon atsakomybė. Manau, kad tikrai yra galimybė atsižvelgti ne į politines, ne į formaliąsias puses šio aspekto, kas nurodyta dekrete. Norėčiau, kad būtumėte kaip žmonės ir kaip teisėjai tuo pačiu metu šioje mano situacijoje“, – kalbėjo V. Ambrulevičius.

Teisėjų tarybos pirmininkė Sigita Rudėnaitė klausė V. Ambrulevičiaus, kodėl šis prieš sėsdamas vairuoti taip ir nepasitikrino savo blaivumo alkotesteriu.  

„Tai yra pats kvailiausias poelgis. Nežinau, kas tai nulėmė. Negaliu net paaiškinti tos situacijos“, – replikavo V. Ambrulevičius.

Nustatytas lengvas girtumo laipsnis

Kaip anksčiau pranešė Policijos departamentas, sausio 21 d., apie 9.47 val., Vilniaus rajone, Grigaičių kaime, pareigūnai sustabdė nuosavą automobilį „Toyota Prius“ vairavusį neblaivų (1,16 prom.) Vilniaus regiono apylinkės teismo teisėją V. Ambrulevičių (gim. 1966 m.).

Jam surašytas protokolas dėl transporto priemonių vairavimo, kai tai daro neblaivūs arba apsvaigę nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vairuotojai.

V. Ambrulevičius anksčiau ėjo prokuroro pareigas, o teisėju dirbo nuo 2005 m.

Pagal įstatymus, apylinkės ir apygardos teismų teisėjus skiria ir atleidžia prezidentas Teisėjų tarybos patarimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.