A. Anušauskas su Jungtinės Karalystės ambasadoriumi aptarė Baltijos šalių gynybos liniją

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas vasario 6 d. susitiko su Jungtinės Karalystės ambasadoriumi Lietuvoje Brianu Olley bei diskutavo apie Baltijos šalių gynybos ministrų sausį pasirašytą susitarimą dėl bendro kontrmobilumo priemonių stiprinimo.

A. Anušauskas su Jungtinės Karalystės ambasadoriumi aptarė Baltijos šalių gynybos liniją<br>Krašto apsaugos ministerijos nuotr.
A. Anušauskas su Jungtinės Karalystės ambasadoriumi aptarė Baltijos šalių gynybos liniją<br>Krašto apsaugos ministerijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2024, 6:04 PM

„Dar iki priimant sprendimą dėl bendros Baltijos šalių gynybos linijos, Lietuva pradėjo įgyvendinti kontrmobilumo priemonių projektus. Naujasis susitarimas dėl Baltijos šalių gynybos linijos užtikrins vieningą požiūrį, o kiekviena šalis pritaikys priemones savo individualiai situacijai“, – sakė A. Anušauskas.

Baltijos valstybės yra sutarusios, kad atsižvelgdamos į savo nacionalinius poreikius jos sukurs efektyvią kontrmobilumo priemonių visumą. Jungtinei Karalystei tai yra aktualu todėl, nes ši šalis vadovauja Estijoje įkurtam NATO priešakinių pajėgų batalionui. Lietuvoje tokiam batalionui vadovauja Vokietija, o Latvijoje – Kanada.

A. Anušauskas ambasadoriui papasakojo ir apie Lietuvoje planuojamą šaukimo sistemos pertvarką, po kurios į tarnybą kariuomenėje bus kviečiami jaunuoliai iškart po mokyklos baigimo, o taip pat bus šaukiami ir studentai.

Susitikimo su B. Olley metu buvo aptarta ir parama Ukrainai, Lietuvos buriama išminavimo koalicija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.