Vilniuje vyko Holokausto atminties išsaugojimui skirtas renginys: pasaulis susiduria su antisemitizmo banga

Antradienio pavakarę sostinėje vyko Izraelio, Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) ir Vokietijos ambasadų organizuotas renginys „Prisiminimai svetainėje“, skirtas Holokausto atminties išsaugojimui.

Žydai<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Žydai<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Žydai<br>J. Stacevičius
Žydai<br>J. Stacevičius
Žydai<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Žydai<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Raminta Majauskaitė

Feb 6, 2024, 9:58 PM

Pasak šio renginio globėjos, Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen, praėjus aštuoniems dešimtmečiams po Holokausto, pasaulis vėl susiduria su kylančia antisemitizmo banga.

Holokaustas yra vienas tamsiausių europietiškos istorijos puslapių ir viena sunkiausių pamokų, kurios, žvelgiant į šiandienos antisemitinius išpuolius, iki galo vis dar neišmokome“, – renginio metu kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

„Vis dėlto didžiausias viltis dėčiau į švietimą, pagrindinį vaistą nuo rasizmo, netolerancijos, ksenofobijos ir antisemitizmo, nes švietimas moko, kad būti žmonėmis yra nelengvas kasdieninis darbas“, – teigė Seimo pirmininkė.

Renginio metu dalyviai išgirdo ir asmeninį Kaune gimusios Yaarit Glezer pasakojimą apie jos tėvų, Lietuvos žydų, išgyvenimus Holokausto metu.

Taip pat renginyje dalyvavo kultūros ministras Simonas Kairys, parlamentaras Emanuelis Zingeris, Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky, Izraelio garbės konsulas Lietuvoje Vladas Algirdas Bumelis, Seimo vicepirmininkė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė ir kiti garbūs svečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.