G. Nausėda susitiko su Valstybės kontrolieriumi

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį susitiko su Valstybės kontrolieriumi Mindaugu Macijausku, su kuriuo aptarė Valstybės kontrolės strateginės auditų kryptis bei tikslus.

Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2024, 3:21 PM

„Šalyje vyksta diskusijos dėl finansavimo šaltinių didesniam gynybos finansavimui, geresnėms sveikatos apsaugos paslaugoms, švietimui. Politinių diskusijų dalyviams svarbu suprasti, kad prieš traukiant iš stalčių idėjas apie bet kuriuos visuotinius mokesčius, lygiagrečiai privalome užtikrinti ir piliečiams garantuoti, kad surenkami mokesčiai yra panaudojami efektyviausiu būdu. Svarbu pamatyti ir išnaudoti visą viešųjų finansų efektyvumo potencialą, identifikuoti išlaidas, kurios šiandien galbūt yra nebūtinos ir gali būti nukreiptos į šalies gynybą ir socialinį saugumą“, – po susitikimo teigė prezidentas.

Susitikimo metu taip pat buvo aptarti Valstybės kontrolės auditai, susiję su vaistų prieinamumu gyventojams, Valstybės kontrolės vertinimas dėl Europos Sąjungos ir Atgaivinimo fondo investicijų įgyvendinimo progreso bei rizikų. Taip pat auditai, susiję su finansais švietimui, tolimojo susisiekimo paslaugų prieinamumu, Lietuvos Regionų plėtros programos įgyvendinimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.