P. Saudargas apie iniciatyvą keisti atstovavimo EVT tvarką: prireiks ne tik valdančiosios koalicijos balsų

Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas pripažįsta, kad įtampas su prezidentu kėlęs atstovavimo Europos Vadovų Taryboje (EVT) klausimas kurį laiką buvo šiek tiek užgožtas kitų politinės darbotvarkės klausimų. Nors politikas sutinka, kad sumobilizuoti reikiamą palaikymą šiam klausimui Seime bus nelengva, visgi, pasak jo, apie atstovavimo EVT tvarkos pokyčius diskutuoti yra būtina.

Paulius Saudargas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Paulius Saudargas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė

Feb 14, 2024, 9:22 AM

„Galbūt darbotvarkę užgožė kiti klausimai. Ši kadencija yra kupina greito reagavimo ir sudėtingų klausimų. Gal tas klausimas buvo kažkiek iš tikrųjų primirštas. Ir dabar norisi, matyt, į pabaigą kadencijos kažkaip išspręsti“, – „Žinių radijui“ teigė P. Saudargas.

Visgi Seimo vicepirmininkas pripažįsta, kad norint priimti atstovavimo EVT pokyčius numatančias pataisas prireiks ne tik valdančiosios koalicijos balsų.

„Vėlgi turime suprasti, kad ta tvarka turės būti akceptuojama ir prezidento, jis gi gali vetuoti įstatymą. Jeigu vetuos, tai bus reikalinga tikrai didelė dauguma“, – pabrėžė P. Saudargas.

„Tai čia nebus kažkokie paskubom priimti sprendimai ir nepasverti, turime padiskutuoti šį precedentą. Vis tiek tie EVT sprendimai gula ant Vyriausybė pečių ir mes kuo toliau, tuo labiau turbūt įsitikiname“, – pridūrė jis.

Valdantieji tvirtina, kad jau pavasario Seimo sesijoje pateiks ne kartą „į stalčių padėtą“ iniciatyvą, reglamentuoti Lietuvos atstovavimo EVT tvarką.

Nepaisant išsakytų šalies vadovo Gitano Nausėdos prieštaravimų, parlamento daugumai priklausantys parlamentarai pasiruošę siūlyti galimybę ne tik prezidentui, bet ir premjerui lankytis ES lyderių posėdžiuose.

Diskusijos dėl atstovavimo EVT tęsiasi jau nuo kadencijos pradžios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.