Savanorystė Kauno apygardos teisme: į prasmingą veiklą įsitraukė studentai

Pagrindinė teismo savanorio misija – padėti Jums teisme jaustis drąsiau ir saugiau.

 Į savanorystę Kauno apygardos teisme įsitraukė du studentai, Mintarė ir Mindaugas.<br> Kauno apygardos teismo nuotr. 
 Į savanorystę Kauno apygardos teisme įsitraukė du studentai, Mintarė ir Mindaugas.<br> Kauno apygardos teismo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kryžė, Kauno apygardos teismo pirmininko padėjėja ryšiams su žiniasklaida ir visuomene

2024-02-15 11:11

Savanoriui nėra keliami išsilavinimo reikalavimai, tačiau jis yra išklausęs specialius mokymus ir turi reikiamų žinių apie teismų sistemą ir teismo procesą, liudytojų ir nukentėjusiųjų teises bei pareigas, gerai pažįsta teismo patalpas. Savanoris padeda susiorientuoti teismo aplinkoje, teikia praktinę informaciją, susijusią su teismo procesu ir jo eiga (tačiau nekonsultuoja teisiniais klausimais), supažindina su liudytojo ar nukentėjusiojo teisėmis bei pareigomis, išklauso ir padeda teisme pasijausti saugiau ir drąsiau.

Šiandien teisme pradėjo savanoriauti Mintarė ir Mindaugas. Mintarė studijuoja Politikos mokslus Vytauto Didžiojo universitete, o Mindaugas – tame pačiame universitete Teisės vientisųjų studijų programoje. Abu jie antrakursiai.

„Siekdama įgyti teisinių žinių, susipažinti su teismo procesu, įgyti patirties, nusprendžiau savanoriauti“ – nurodė Mintarė.

Mindaugas nusprendė savanoriauti, nes nori iš arčiau susipažinti su teismo procesu, padėti kitiems ir sužinoti kažką naujo.

Jeigu artėjant bylai Kauno apygardos teisme, kurioje esate pakviestas liudyti arba pripažintas nukentėjusiuoju, jaučiate, kad Jums reikalinga savanorių pagalba, susisiekite.

Lietuvos teismų Savanorių tarnybą koordinuoja Nacionalinės teismų administracijos Komunikacijos skyrius, el. paštas komunikacija@teismai.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.