Arvydas Lekavičius. Senosios „tiorkės“ vėl tapo madingos

„Išlipk iš mašinos, reikia pasikalbėti.“ Prisimenate šią policijos pareigūnų frazę sulaikant prieštaringai vertinamą A.Kandrotą-Celofaną? Daugelis po to piktinosi – esą sulaikymas vyko kaip bananų valstybėje, necivilizuotai.

Arvydas Lekavičius<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Lekavičius<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-16 08:05

Būtų galima ir neprisiminti dabar teisiamo veikėjo, jeigu ne tas 10-ojo dešimtmečio „tiorkes“ (kas nežino, taip žargonu buvo vadinami neoficialūs susitikimai, per kuriuos aptariami svarbūs reikalai) primenantis „reikia pasikalbėti“, lydintis ne tik eilinius policininkus, bet ir aukščiausius mūsų pareigūnus.

Pasirodo, formato „reikia pasikalbėti“ susitikimai nesvetimi net prezidentui G.Nausėdai, kuris praėjusių metų gegužę dalyvaudamas Jungtinės Karalystės karaliaus Karolio III karūnavimo ceremonijoje dar ir į spektaklį „Operos fantomas“ užsuko.

Vėliau Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai nustačius, kad bilietai į „Operos fantomą“ buvo nupirkti Lietuvos ambasados lėšomis, Prezidentūra aiškino, jog G.Nausėda spektaklyje lankėsi tikėdamasis su atvykusiais į karūnavimo renginį svečiais neformaliai pasikalbėti apie tarptautinės politikos reikalus.

Deja, tokia galimybė nepasitaikė, nes aukšti asmenys, kuriuos sutikti buvo tikimasi, spektaklyje neapsilankė. „Tiorkė“ neįvyko.

Tiktai nežinia, ko prezidentas G.Nausėda piktinosi, kai tuometis susisiekimo ministras J.Narkevičius panašiai elgėsi. Lankydamasis pasauliniame kelių kongrese Jungtiniuose Arabų Emyratuose ministras turėjo skaityti pranešimą, bet ant scenos jis nepasirodė ir G.Nausėda turėtų suprasti, kodėl, – juk vyko J.Narkevičiaus „tiorkė“ su šeichu. Jau nekalbant apie buvusio ministro suvalgytą kotletą Abu Dabyje už Lietuvos automobilių kelių direkcijos pinigus, kuris kainavo tikrai pigiau nei prezidento vakarojimas Londone.

Susitikimus „reikia pasikalbėti“ rengia ne tik politikai.

Antai „Žalgirio“ stadioną kažkada apsukriai priglobęs ir pelningai su žeme sulyginęs verslininkas A.Avulis, matyt, iki šiol neramiai miega, ilgisi tokio sporto statinio.

Todėl entuziastingai paskelbęs, kad griebiasi nacionalinio stadiono statybų, nelaukė jokio oficialaus susitikimo – iškart po darbo nuskubėjo pas sostinės merą V.Benkunską. Kaip tokį susibėgimą vadinti, jeigu mero darbotvarkėje apie jį nė užuominos nėra? Aišku, „tiorke“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.