G. Nausėda: A. Navalną nužudė Kremliaus brutalumas ir siekis bet kokia kaina nutildyti opoziciją

Prezidentas Gitanas Nausėda, teigia, kad Rusijos valdžios kritiką Aleksėjų Navalną nužudė Kremliaus siekis bet kokia kaina nutildyti opoziciją. Šalies vadovas akcentuoja, kad režimas už tai turi būti patrauktas atsakomybėn.

Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 16, 2024, 2:52 PM

Aleksejus Navalnas nemirė kalėjime, jį nužudė Kremliaus brutalumas ir siekis bet kokia kaina nutildyti opoziciją. Rusijos režimas turi susitaikyti su pasekmėmis. Jis turi būti patrauktas atsakomybėn“, – socialiniame tinkle „X“ rašo prezidentas Gitanas Nausėda.

Dėl A. Navalno mirties užuojautą reiškia ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Mano širdis prislėgta išgirdus apie Aleksejaus Navalno mirtį Rusijos kalėjime. Jo mirtis mažina demokratinių pokyčių Rusijoje viltį. Reiškiu užuojautą jo artimiesiems ir visiems demokratijos trokštantiems rusams“, – socialiniame tinkle „X“ teigia V. Čmilytė-Nielsen.

Penktadienį Šiaurės Rusijos Jamalo regiono kalėjimų administracija, kuria remiasi agentūra „Reuters“, pranešė apie Kremliaus kritiko A. Navalno mirtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.