G. Nausėda Vasario 16-osios minėjime: Lietuvos laisvės kovotojų atminimas niekada nebus pamirštas

Iškilmingoje Baltijos valstybių vėliavų pakėlimo ceremonijoje prezidentas Gitanas Nausėda pabrėžė, kad Lietuvos laisvės kovotojų atminimas niekada nebus pamirštas. Šalies vadovo teigimu, šių žmonių nuopelnai tėvynei yra priminimas ir padrąsinimas, kad viskas yra įmanoma.

 Vasario 16-osios minėjimas.<br>O.Gurevičiaus (ELTA) nuotr.
 Vasario 16-osios minėjimas.<br>O.Gurevičiaus (ELTA) nuotr.
 Vasario 16-osios minėjimas.<br>O.Gurevičiaus (ELTA) nuotr.
 Vasario 16-osios minėjimas.<br>O.Gurevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 16, 2024, 12:36 PM, atnaujinta Feb 16, 2024, 12:37 PM

„Vasario 16-ąją mes švenčiame savo valstybę. Tai, ką sukūrė mūsų protėviai. Ką kuriame mes patys. Ką perduosime ateities kartoms. Tiesdami ranką vienas kitam, šioje bendrystėje jaučiame Lietuvą. Lietuva šiandien yra čia, su mumis, kiekvieno mūsų širdyje“, – į susirinkusiuosius kreipėsi G. Nausėda.

„Lietuva – vaikų juoke ir trispalvių plazdėjime. Lietuva – giesmių skambėjime ir už laisvę žuvusių didvyrių atminime. Tokią dieną kaip ši mes žinome – viską įmanoma pasiekti“, – akcentavo šalies vadovas.

Prezidentas akcentavo – jei savo kraštą ir tautą mylintys žmonės sugebėjo karo sąlygomis atkurti nepriklausomą valstybę – viskas įmanoma.

„Jei menkai ginkluoti Tėvynės gynėjai sustabdė raudonąsias ordas – viskas įmanoma. Jei karo nualinta šalis sugebėjo greitai atsistoti ant kojų ir oriai įsilieti į Europos valstybių šeimą – viskas įmanoma. Tegul šis žinojimas mus padrąsina kaskart, kai sunku, ar kamuoja nežinia dėl ateities“, – pabrėžė šalies vadovas.

„Taip, kaip drąsino Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio vadovybę, kuri prieš 75 metus okupacijos sąlygomis paskelbė: Lietuva buvo ir bus nepriklausoma demokratinė valstybė“, – pridūrė jis.

G. Nausėda akcentavo, kad žinojimas, jog Lietuva bus laisva, „išlikęs miškų glūdumoje ir požeminėse slėptuvėse, suvienijo laisvės kovų brolius ir leido jiems pakilti aukščiau kasdienių pavojų ir sunkios egzistencijos“.

„Mūsų partizanai – Vasario 16-osios deklaracijos signatarai – žuvo jauni. Tačiau prieš išeidami jie nutiesė amžiną tiltą iš 1918-ųjų Lietuvos į būsimą – ateities – Lietuvą. Lietuvą, kurioje šiandien gyvename. Todėl mūsų laisvės kovotojų atminimas niekada nebus pamirštas. Nebus pamirštas jų teisingumo troškimas, Tėvynės meilė ir begalinis ryžtas“, – pabrėžė G. Nausėda.

Todėl Vasario 16-osios šventę mininčius lietuvius prezidentas ir toliau paragino rūpintis savo tėvyne.

„Klausydami Lietuvos partizanų priesako, ir toliau branginkime nuostabią šalies gamtą, turtingą istoriją ir lietuviškas šeimas – Adolfo Ramanausko–Vanago žodžiais tariant, „nesugriaunamas laisvės tvirtoves mūsų Tėvynėje“, – akcentavo šalies vadovas.

„Ir toliau rūpinkimės savo palikimu, kad galėtume orūs ir laisvi žengti per pasaulį. Padėkime tiems, kam reikia mūsų pagalbos. Ir toliau žinokime, kad viskas įmanoma. Nes mes – Lietuva“, – į susirinkusiuosius kreipėsi G. Nausėda.

Penktadienį Lietuva mini 106-ąsias Lietuvos valstybės atkūrimo metines.

1918 m. vasario 16 d. Lietuvos Taryba, vadovaujama daktaro Jono Basanavičiaus, savo posėdyje paskelbė „atstatanti nepriklausomą, demokratiniais pamatais sutvarkytą Lietuvos valstybę“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.