G. Landsbergis po A. Navalno mirties: V. Putinas brutaliai naikina savo šalies pilietinę visuomenę

Po Rusijos opozicionieriaus Aleksejaus Navalno mirties užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad Kremliaus režimas ne tik dalyvauja išorinėje agresijoje prieš Ukrainą, bet ir toliau brutaliai naikina savo šalies pilietinę visuomenę.

G.Landsbergis <br>T.Bauro nuotr.
G.Landsbergis <br>T.Bauro nuotr.
G.Landsbergis <br>T.Bauro nuotr.
G.Landsbergis <br>T.Bauro nuotr.
G.Landsbergis <br>T.Bauro nuotr.
G.Landsbergis <br>T.Bauro nuotr.
G.Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
G.Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 17, 2024, 6:01 PM

Vladimiras Putinas yra pasiekęs visišką nebaudžiamumo lygį, jam absoliučiai nerūpi Vakarų nuomonė, jis mano, kad Vakarų rankos jo nebepasieks. Todėl privalome spausti Putino režimą bei sankcionuoti žmones, kurie prisidėjo prie Navalno nužudymo“, – teigė Miuncheno saugumo konferencijos metu su Rusijos opozicijos atstovais susitikęs G. Landsbergis.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos (URM), Lietuvos diplomatijos vadovas, susitikęs su Mikhailu Khodorkovskiu, Gariu Kasparovu ir Dmitry Gudkovu, taip pat aptarė artimiausius Rusijos demokratinės opozicijos ir pilietinės visuomenės tikslus, veiklos ir vienybės iššūkius.

„Kremliaus režimo valdomos Rusijos keliama grėsmė išlieka – jos akivaizdoje niekas Europoje ir pasaulyje negali jaustis saugus. Todėl svarbu ir toliau visapusiškai padėti Ukrainai. Tuo pačiu aktyvi opozicija V. Putinui būtina ne tik užsienyje, bet ir pačioje Rusijoje, kuri siektų pokyčių Rusijos politinėje sistemoje“, – susitikimo metu sakė užsienio reikalų ministras.

ELTA primena, kad šeštadienį besitęsianti Miuncheno saugumo konferencija yra didžiausia saugumo konferencija, šiemet rengiama jau jubiliejinį, 60-ąjį kartą. Kasmet organizuojamo renginio metu politiniai lyderiai, akademinio pasaulio ir verslo atstovai susirenka aptarti globalius saugumo iššūkius ir būdus juos įveikti.

Sekmadienį G. Landsbergis bus vienas iš pagrindinių pranešėjų vyksiančioje konferecijos sesijoje „Adding Chairs to the Table: A Deeper, Wider, and More Capable EU?“ apie tai, kaip Rusijos karas Ukrainoje paveikė Europos Sąjungos plėtrą.

Konferencijoje dalyvauja ir prezidentas Gitanas Nausėda, premjerė Ingrida Šimonytė, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.